Moore-szobrot árul szegénysége miatt egy londoni önkormányzat...
Címlap / Őrület / Moore-szobrot árul szegénysége miatt egy londoni önkormányzat

Moore-szobrot árul szegénysége miatt egy londoni önkormányzat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

El akarja adni Henry Moore egy köztéri szobrát London egyik szegény kerületének önkormányzata, hogy a bevételből mérsékelhesse példátlan költségvetés-csökkentése következményeit. A lépés ellen több művész tiltakozik, köztük Moore lánya, Mary Moore és Danny Boyle Oscar-díjas filmrendező is. 

Henry Moore még 1960-ban adta el Tower Hamlets önkormányzatának a bronzszobrot piaci értéke töredékéért, mindössze 6 ezer fontért. Most akár 20 millió fontot is megadhatnak érte. 
 
Az önkormányzat nemcsak a bevétel reményében döntött az eladás mellett, hanem azért is, hogy megtakarítsa a biztosítási költséget, amely megemelkedett a fémlopások elharapódzásával párhuzamosan. 
 
 
Moore baloldali érzelmű volt, és a szobrot azért adta mélyen áron alul, hogy látványával gazdagítsa a szegény környék lakosainak életét. 
 
Danny Boyle nyílt levélben bírálta a szobor eladását, és reményének adott hangot, hogy a testület meggondolja magát és talál olyan, kellően biztonságos helyet a műnek ahol az továbbra is a köz javát szolgálja.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1430 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x