Megmutatják - nemcsak a bélyeggyűjteményüket
Címlap / Őrület / Megmutatják - nemcsak a bélyeggyűjteményüket

Megmutatják - nemcsak a bélyeggyűjteményüket

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Guinness-rekorder rendszámgyűjtemény, 63 nyelvű Kis herceg könyv kollekció és antik tűzoltó-készülékek is felbukkantak a Vatera jelenleg is futó gyűjtemény pályázatán.  

A legnagyobb online piactér történetében nem egyedi, hogy a kincsvadászok több millió forintot is elköltenek gyűjteményük bővítésére. Kategóriája népszerűségén felbuzdulva a legnagyobb online piactér az ország legfanatikusabb gyűjtőjét keresi.
 
Többszáz pályázat érkezett már a Vatera felhívására. A beküldött gyűjteményekből kiderül, a legtöbben régi pénzeket és érméket, szalvétákat, illetve autó-modelleket gyűjtenek, de akad néhány egészen extra kollekció is.
 

Fluor Tominak baseball sapka gyűjteménye van

A mozigépek szerelmese például az a fiatalember, aki 12 éves kora hódol szenvedélyének, ez idő alatt csaknem 100 darabosra nőtt gyűjteménye. Hasonlóan helyigényes gyűjtőszenvedélynek hódol az a pályázó is, aki régi vaskályhák után kutat. 20 év munkája rejlik a mögött a Guinness-rekordok között is jegyzett gyűjtemény mögött, amelynek gazdája a világ minden tájáról, mintegy 140 országból mára több mint 12 ezer rendszámtáblát halmozott föl. Egy másik pályázó szívét az antik tűzoltó-készülékek dobogtatják meg, 30 országból összegyűjtött kollekciójában százéves darabok is megtalálhatók. Bevallása szerint egy antik francia készülékre a legbüszkébb, amelyre éppen a Vaterán akadt rá. 
 
A pályázat gyűjtőszenvedéllyel szintén megáldott, hírességekből álló zsűrijének – Horváth Évának, Fluor Tominak, Gaál Noéminek, Joshi Bharatnak és Winkler Róbertnek – érdeklődését annak az úrnak a gyűjteménye is felkeltette, aki kedvenc könyvének, A Kis hercegnek különböző nyelven megjelent, ritka kiadásait keresi. A 63 darabos sorozat példányai között akad, amelyikért egy ulánbátori piacon alkudozott tulajdonosa. Szintén egzotikus helyekről származó darabokra a legbüszkébb az a gyűjtő, aki még kisgyerek korában tűzte ki célul, hogy a világ minden tájáról szeretne olyan leveleket összegyűjteni, amelyeket az ő nevére címeztek. Az elmúlt évtizedekben kapott már levelet Bhutánból, de Habsburg Ottó fiától, Karl von Habsburgtól is.
 
Az extrém kollekciók mellett a klasszikus gyűjtemények is szép számban képviselik magukat az eddig beérkezett pályázatok között. Az online piactér Gyűjtemény kategóriájának statisztikái alapján a legtöbben régi pénzeket és érméket gyűjtenek: jelenleg 36 ezer aktív aukció fut itt, és éves szinten több mint 90 millió forint értékben cserélnek gazdát termékek ebben az alkategóriában. Az e témában gyűjtők közül kerülnek ki azok is, akik leginkább a zsebükbe nyúlnak, ha egy különleges darab megszerzéséről van szó. A Gyűjtemény kategória rekordáron elkelt termékeinek első három helyezettje e alkategóriából került ki: 1,3 és 1,8 millió forint között ütötték le a gyűjtők a top 3 legdrágább licitet.
 
A pénzérmék mellett a két igazi klasszikus, a szalvéta- és bélyeggyűjtés is óriási népszerűségnek örvend továbbra is: a pénzérmék mellett ebben a két kategóriában nevezték idáig a legtöbb gyűjteményt.
 
A gyűjteményeket még ezen a héten, november 10-ig nevezhetik gazdáik a Vatera pályázatára. A nevezések lezárása után a celebekből álló zsűri kiválasztja azt a 10 gyűjtőt, akiket a legelhivatottabbnak ítélt. Rájuk november 20-ig szavazhat majd a közönség, hogy kiderüljön: ki Magyarország legszenvedélyesebb gyűjtője, azaz ki nyeri az online piactér által felkínált 250 ezer forintos fődíjat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2058 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x