Nem látnak reményt a házasságra a fiatal japán férfiak
Címlap / Őrület / Nem látnak reményt a házasságra a fiatal japán férfiak

Nem látnak reményt a házasságra a fiatal japán férfiak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

A húszas éveikben járó japán férfiak egyharmada úgy érzi egy felmérés szerint, hogy vágya ellenére tőle független okokból nincs reménye megházasodni. 

A tokiói Lifenet biztosítótársaság által végzett és a Jomiuri Simbun japán napilapban ismertetett kutatás szerint a reménytelenek 60 százaléka gazdasági okokkal indokolta a házassággal kapcsolatos kilátástalanságát.
 
A válaszadók mindössze 27,8 százaléka gondolja úgy, hogy a körülmények megengedik számára a házasságkötést, míg 35,3 százalékuk egyáltalán nem is akar magának feleséget találni.
 
A házasságkötéssel kapcsolatos pesszimizmus többek között azért is jelent problémát a japán társadalom számára, mert a fogyatkozó népességű és rohamosan öregedő szigetországban a gyermekvállalás erősen összefügg a házasságkötéssel: mindössze a gyermekek 2 százaléka születik házasságon kívül.
 
A felmérés szerint a húszas éveikben járó japánok 87,8 százaléka szeretne gyermeket, de 74,9 százalékuk aggódik amiatt, hogy képes-e megfelelő körülményeket biztosítani utódjának. A megkérdezett fiatalok 82,4 százaléka azt mondta, hogy bizonytalannak érzi a jövőjét, de csak tizedük tesz lépéseket - például takarít meg pénzt - a bizonytalanság csökkentése érdekében.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1500 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x