A zoofília betiltására készül a német parlament
Címlap / Őrület / A zoofília betiltására készül a német parlament

A zoofília betiltására készül a német parlament

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Az emberek és állatok közötti szexuális érintkezés (zoofília) betiltására készül a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag mezőgazdasági bizottsága szerdán fogadta el a vonatkozó javaslatot. 

A zoofília betiltása az állatvédelmi törvény reformjának egyik eleme. A jelenlegi szabályozás szerint az állatokkal való szexuális érintkezés  akkor büntetendő, ha az állatot "jelentős sérelem éri". Az új törvény világos viszonyokat teremt, pénzbüntetéssel sújtandó cselekménynek minősíti a zoofília minden formáját.
 
A mezőgazdasági bizottságban a kormányzó konzervatív-liberális koalíció képviselőinek szavazataival elfogadott törvényjavaslat december közepén kerül a Bundestag plénuma elé. A konzervatív vezetésű mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztérium szorgalmazta a lovak billogozásának - tüzes vassal végzett bélyegzésének - betiltását is, de ebben nem sikerült megállapodásra jutni, ezért ez az elem kimarad az állatvédelmi törvény reformjából.
 
Ugyanakkor a malacok ivartalanítása ügyében sikerült kompromisszumot elérni. A minisztérium azt szorgalmazta, hogy 2017-től csak helyi érzéstelenítéssel lehessen elvégezni az eljárást, vagy más, időközben kialakuló kímélő módszerrel. A végül elfogadott jogszabálytervezet szerint 2018-tól tiltják be az érzéstelenítés nélküli ivartalanítást, a kormánynak pedig 2016-ban jelentést kell készítenie az alternatív módszerekről. Az ivartalanítás célja, hogy ne legyen kellemetlen szaga és mellékíze a malachúsnak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2110 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x