Baltával végeztek egy főorvossal egy kínai kórházban
Címlap / Őrület / Baltával végeztek egy főorvossal egy kínai kórházban

Baltával végeztek egy főorvossal egy kínai kórházban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Baltával ölt meg az észak-kínai Tiencsin városban egy főorvost egy férfi. 

A kínai média beszámolója szerint a hagyományos kínai gyógyászat egyeteméhez tartozó klinika akupunktúrás osztályát vezető doktornőt gyilkolta meg a középkorú férfi. Feltételezések szerint az orvos egy olyan újabb leszámolás áldozata, amelynek során az elégedetlen páciens megtorolja a vele, vagy családtagjával szembeni - általa kifogásolt - ellátást.
 
Kínában nem ritkák a hasonló támadások az orvosok, az egészségügyi személyzet ellen. Nem hivatalos becslések szerint 2000 és 2010 között évente több mint 10 ezer egészségügyi dolgozó sérült meg és 11 vesztette életét betegek támadásainak következtében. Az egészségügyi tárca adatai szerint 2010-ben 17 ezerre ugrott a hasonló esetek száma.
 
Az orvosok félnek, a hatóságok sok helyütt megerősítették a kórházak őrzését, de az elszánt gyilkosokat nem tudják megállítani.
 
 
Az orvosok általában rendkívül leterheltek, nem jut sok idejük egy-egy betegre és alulfizetettek. Ugyanakkor a vizitdíj, a gyógyszer és az ellátás sokaknak nehezen megfizethető.
 
Az orvosokban helyenként azért is megrendült az emberek bizalma, mert drága gyógyszereket írnak fel, hogy így fizetés-kiegészítéshez jussanak, feleslegesnek tűnő vizsgálatokra irányítanak, hogy növeljék a kórház és a maguk bevételét, s állítólag van úgy, hogy nem megalapozott beavatkozásokat végeznek, hogy ugyancsak pluszpénzhez jussanak.
 
Márciusban az északkelet-kínai Harpinban egy tinédzser halálra késelte kezelőorvosát, három ápolót megsebesített, mert azt gondolta, azért nem kap rendes ellátást, mert ő és a családja szegény. Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.
 
Tavaly augusztusban hatalmas csetepaté alakult ki a dél-kínai Nancsang városban a kórházi személyzet és egy műtét közben elhunyt családja, valamint barátai között. A végén csaknem száz ember harcolt botokkal és a kezük ügyébe került eszközökkel.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1788 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x