Különleges Einstein-portrét kínálnak eladásra New Yorkban...
Címlap / Őrület / Különleges Einstein-portrét kínálnak eladásra New Yorkban

Különleges Einstein-portrét kínálnak eladásra New Yorkban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A relativitáselmélet atyjának bal profilját megörökítő rajzot Josef Scharl, a fizikus egyik közeli barátja készítette. 

Különleges Albert Einstein (1879-1955) portrét kínálnak eladásra New Yorkban: a világhírű német fizikus egyik közeli barátja által készített rajzot a januárra tervezett művészeti vásáron láthatja először a közönség.
 
A relativitáselmélet atyjának bal profilját megörökítő rajzot Josef Scharl készítette. A portré, amelyen mindkét férfi aláírása szerepel, Princetonban készült 1950-ben, mindössze öt évvel a fizikus halála előtt. Az Albert Einstein portré (1950) című munkára a német fotográfus, Lotte Jacobi hagyatékában találtak rá. A különleges rajzot a New York-i Master Drawings elnevezésű művészeti vásáron láthatja először a közönség január 26. és február 2. között. 
 
 
Einstein, Scharl és Jacobi mindannyian az Egyesült Államokba emigráltak, miután a nácik hatalomra kerültek Németországban. A fizikus állta a költségeit Scharl kivándorlásának, miután a nácik eltiltották a művészt a festéstől. 
 
Einstein és Scharl közeli barátok voltak. Az 1940-es évek végén és az 1950-es évek elején a művész rendszeresen meglátogatta Einsteint Princetonban és számtalan portrét készített róla: az alkotások egyikét az amerikai posta is felhasználta emlékbélyegéhez. Scharl 1954-ben bekövetkezett halálakor Einstein írta meg a gyászbeszédet barátja temetésére. A 76 esztendős fizikus néhány hónappal később hunyt el.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2294 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x