Mikulásgyár: a legek éve volt 2012
Címlap / Őrület / Mikulásgyár: a legek éve volt 2012

Mikulásgyár: a legek éve volt 2012

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A legek éve volt 2012 a Mikulásgyárban: a nyolc éve működő akció idén kapta a legmesszebbről, New Yorkból ajándékát.  

A legnagyobb értékű adományt a fővárosi közműcégek hozták, tízmillió forint értékben, az egyik élelmiszerlánc pedig kilencmillió forint értékű csomagot küldött a gyárba - közölte Éskovács Péter, a karitatív akció kommunikációs vezetője vasárnap az MTI-vel.
 
Ugyan a Hősök tere mellé felállított Mikulásgyárat már pénteken bezárták, de adományokat még vasárnap este hat óráig fogadtak a Mikulásgyár 2-ben, amely a Westend bevásárlóközpont előtt működött. A meghosszabbított nyitva tartásra azért volt szükség, mert sokan munkanapokon nem tudták leadni adományaikat. Szombaton és vasárnap több mint ötezer adakozó hozott még adományokat, többségük élelmiszert, meleg ruhát - közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár fő szervezője.
 
Idén először festmény is készült a karitatív akcióról. A szervezők azt szerették volna, ha a magyar politikusok is látnák a képet. Az alkotást Víg Attila festőművész, a finn Mikulás és gyerekek közösen festették. A jótékonysági akció szervezői arra kérték Papcsák Ferencet, a parlament gazdasági bizottságának fideszes tagját, hogy vigye el a festményt a képviselői irodaházba és állítsák ott ki. A kép az utolsó parlamenti napig volt látható az irodaházban. 
 
Januártól viszont azt tervezik, hogy gyermekkórházakban, szociális intézményekben állítják ki a művet egy-egy hónapra. A szervezők azt remélik, hogy ezzel felhívhatják a figyelmet arra, hogy nemcsak karácsonykor van szükség a jótékonyságra, az adományokra, hanem egész évben.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1926 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x