A vámpírfog az új divat a japán lányok körében
hirdetés
Címlap / Őrület / A vámpírfog az új divat a japán lányok körében

A vámpírfog az új divat a japán lányok körében

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Míg a nyugati országokban sokan súlyos összegeket költenek arra, hogy fogsoruk tökéletesen nézzen ki, addig Japánban jelenleg éppen a "vámpírfog" a divat a fiatal lányok körében. 

 

Rendezvénynaptár
Elálló szemfogakat csináltatnak maguknak, amelyek sok japán férfi szemében "kislányosan aranyos" megjelenést kölcsönöznek nekik.
 
A cuka-jaeba (elálló műfogak) néven illetett divatőrület egyik fő oka, hogy az elsöprő népszerűségnek örvendo AKB48 popcsapat egyik énekesnője - de számos más japán híresség, köztük Maszako hercegno és egy közismert tévébemondó is - hasonló fogsorral büszkélkedik, a fiatal lányok pedig utánozni akarják idoljaik általuk vonzónak tartott kinézetét.
 
 
A vámpírfogak iránti kereslet megnövekedésével számos tokiói fogorvosi klinika az interneten 30-50 ezer jenes (mintegy 75-125 ezer forintos) áron kezdte el hirdetni az egészséges fogsor ilyetén "korrigálását", amely során porcelánból vagy műanyagból készült toldást erősítenek a szemfoghoz. Sőt egy klinika odáig ment, hogy TYB48 (cuke-jaeba 48) néven vámpírfogú lányokból álló popegyüttest indított a beavatkozás népszerűsítése céljából. Első kislemezük a Megharaphatlak? címet viseli.
 
"A jaeba pajkosan aranyos megjelenést kölcsönöz a lányoknak, és olyasféle szépség, amely egyedien japán..." - mondta az Excite magazinnak a TYB48-at menedzselő klinika vezetője, Maszuoka Taró. 
 
Klinikája középiskolásoknak diákigazolványuk felmutatása esetén 50 százalékos kedvezményt kínál, és levehető szemfogtoldást is árusít azok számára, akik attól tartanak, hogy hamar kimegy a divatból a vámpírfog.
 
Abban a legtöbben egyetértenek, hogy a japán divat és popkultúra egyes, korábban Kelet-Ázsiát és a nyugati országokat meghódító újdonságaitól eltérően a vámpírfogak iránti őrület vélhetően nem fog túlgyűrűzni a szigetország partjain.
 

 
 
[ 3184 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x