Belehalt a mértéktelen kóla ivászatba
Címlap / Őrület / Belehalt a mértéktelen kóla ivászatba

Belehalt a mértéktelen kóla ivászatba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

A mértéktelen kólafogyasztás is hozzájárult egy napi 10 liter Coca-Colát fogyasztó új-zélandi nőnek a halálához az ügyet vizsgáló igazságügyi orvosszakértő szerint. 

A 30 éves Natasha Harris, aki három éve halt meg szívleállás következtében, az ajánlott mennyiséget kétszeresen meghaladó koffeint és az ajánlott mennyiségű cukor tizenegyszeresét vette magához a napi tíz liter kólával.
 
A túlzásba vitt kólafogyasztás "jelentős tényező" volt a nő halálában - állapította meg kedden David Crerar igazságügyi orvosszakértő, aki szerint ez szívritmuszavart okozott, és "a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján valószínűtlen, hogy a páciens ugyanekkor és ugyanígy halt volna meg" akkor is, ha nem itta volna egész nap a szénsavas üdítőitalt. 
 
Tíz liter kóla több mint egy kilogramm cukor és 970 milligramm koffein bevitelét jelenti - idézte a szakembert a BBC.
 
Hozzátartozói szerint a nyolcgyermekes invercargilli asszony Coca-Cola-függővé vált, és elvonási tünetek jelentkeztek nála - például remegett, ideges és ingerlékeny lett, dührohamokat kapott -, ha nem jutott hozzá az italhoz. Amikor ébren volt, állandóan kólát ivott, s a cukrozott ital okozta szuvasodás miatt már el kellett távolítani az összes fogát. 
 
A Coca-Cola cég szerint nem bizonyítható, hogy a kólafogyasztás hozzájárult volna a beteg halálához. Az igazságügyi orvosszakértő sem hibáztatta a gyártót vásárlója felelőtlen fogyasztási szokásaiért, ugyanakkor felszólította az italgyártókat, hogy feltűnőbben figyelmeztessenek termékeiken a túl sok cukor és koffein fogyasztásának kockázataira. 
 
A szakértő szerint a nőnek és családjának is komolyabban kellett volna vennie olyan figyelmeztető jelzéseket, mint az, hogy már évekkel a halála előtt kihullott az összes foga valószínűsítetten a túlzott kólafogyasztás miatt, vagy hogy gyermekei közül némelyik fogzománc nélkül született. 
 
A halottkémi vizsgálat megállapította, hogy a nőnek megnagyobbodott a mája, ami a túlzott cukorbevitel és a vér alacsony káliumtartalma okozta zsírlerakódásra vezethető vissza. Natasha Harris nem fogyasztott alkoholt.
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2646 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x