Idén munkaszüneti nap Odesszában a bolondok napja
Címlap / Őrület / Idén munkaszüneti nap Odesszában a bolondok napja

Idén munkaszüneti nap Odesszában a bolondok napja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Munkaszüneti nappá nyilvánította az odesszai polgármester a "bolondok napját", azaz április 1-jét, a nevezetes nap ottani megünneplésének 40. évfordulója alkalmából. 

Odesszát már a szovjet időkben a humor városának nevezték. A dél-ukrajnai város ugyanis híres volt sajátos humoráról és vicceiről.

A volt szovjet térség legviccesebb városában idén negyvenedik alkalommal ünneplik meg a náluk inkább a "nevetés napjának" nevezett április 1-jét.

Alekszij Kosztuszjev polgármester, aki csak a közszférában dolgozóknak adhat ki szabadnapot, kérte a magánvállatokat, hogy ők is csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Az odesszaiak az április 13-i szombaton dolgozzák le az elsejei munkaszüneti napot.


Az ünnepi rendezvények viszont már március 29-én megkezdődnek, mégpedig egy retró fotókiállítással, amely 1973-től kezdve mutatja be az április 1-jei eseményeket.

Az elkövetkező napokban mintegy 30 bohóccsoport mutatja be attrakcióját a városban, érkeznek együttesek külföldről, Nagy-Britanniából, Németországból és az Egyesült Államokból is. Emellett lesz "élő szobrok" kiállítása is.

Március 30-án karikatúrakiállítás nyílik Odesszában. Április 1-jén lesz a legfőbb esemény, a népünnepély vicces ruhákba öltözött résztvevőinek utcai felvonulása. A napot bohócok és zenészek nyílt téri koncertje, továbbá pazar tűzijáték zárja.


Kovács Andrea, MTI

Kép: olovedog - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4673 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x