Láma Ole egy napja
Címlap / Őrület / Láma Ole egy napja

Láma Ole egy napja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

Aligha van Láma Ole életében két egyforma nap, a rengeteg repülőút (átlagosan 2 és fél naponta), autó- és vonatút a szabályos időbeosztást lehetetlenné teszik. Ehhez  

Aligha van Láma Ole életében két egyforma nap, a rengeteg repülőút (átlagosan 2 és fél naponta), autó- és vonatút a szabályos időbeosztást lehetetlenné teszik. Ehhez járulnak még hozzá az olyan előre nem látható események, mint az új központok meglátogatása, a rádiók és újságok számára készülő interjúk, a konferenciákon való részvétel vagy fontos projekt-találkozók egyes tanítványokkal. Azonban amikor Láma Ole pár napot egy szűkebb területen tölt, a napjai nagyjából a következőképpen alakulnak:

10 óra: Felkelés után általában reggeli a barátokkal a központban - azokkal, akiknek nem kellett aznap munkába menniük. A központtól és a hét adott napjától függően vagy a 6-8 legaktívabb tanítvánnyal van találkozó vagy egy hatalmas reggeli negyven emberrel.

12 óra: A munka folytatódik: telefonbeszélgetés Hannah-val vagy Indiában élő Lámákkal, és a tanítványok által küldött óriási levéláradat megválaszolása, egy új könyvön való munka vagy cikk írása egy újság számára. Munka közben egymást érik a hívások: Láma Ole barátai vagy tanítványai vannak a vonalban, akik a központokban önkéntes munkát végeznek vagy valamit szerveznek, és kérdésekkel, tervekkel bombázzák a Lámát. Néhányunknak személyes tanácsra van szüksége - Ole mindig fordít időt azokra, akiknek sikerül elérniük őt.

14 óra: Itt az ideje az indulásnak - a csomagok már össze is vannak pakolva. Mindenki búcsúzkodik, és a megpakolt BMW elindul a következő előadásra, egy másik városba. Láma Ole szeret maga vezetni, de inkább az írásnak vagy kedvenc újságai (például a Herald Tribune) olvasásának szenteli az utazással töltött időt. A választott útvonalak nem mindig a legrövidebbek, így hosszabb idő jut a zavartalan munkára.

18.30 óra: Érkezés remélhetőleg a megfelelõ időben az új központba. Az óriási csomagokat felcipelik a szobába, amelyet már rendbe raktak számukra az ottaniak. Három olyan központ van a világon - a koppenhágai, a schwarzenbergi és a San Fransisco-i -, ahol Hannah-nak és Olének saját szobája van, és ahol tárolhatják a holmijaikat, és lecserélhetik őket az elkövetkező hónapokra.

18.45 óra: Vacsora a barátokkal a központban. Ezután - ha lehetséges - 15 perc pihenő.

19.45 óra: Indulás az előadóterembe. Az előadás körülbelül másfél órás, majd egy óra a kérdéseknek és a válaszoknak. A várostól függően 200-2000 ember van jelen. Ezután egy 15 perces szünet következik, ami után Láma Ole elmagyarázza a buddhista Menedék jelentőségét. A szertartást közvetlenül egy irányított meditáció követi. Mindez együtt újabb másfél órát vesz igénybe. Végül, ha a terem lehetőségei megengedik, mindenki odamehet a Lámához, aki megérinti őket egy ezüst ereklyetartóval (tibetiül gao), amely az előző Karmapáktól származó ereklyéket tartalmaz, és amit a 16. Karmapa ajándékozott Olénak. Ez általában egy újabb órát jelent, de gyakran még hosszabbra nyúlik.

Éjszaka 1 óra: Vissza a központba.Természetesen Tomek, Hannah, Caty és Láma Ole is csatlakozik. Beszélgetnek a "buddhista világ" híreiről, személyes történeteket osztanak meg, majd vacsorával, sörözéssel zárják a napot. Néha úgy alakul, hogy a központban jönnek össze, ahol a szervezők munkájuk struktúrájáról beszélnek a Lámával vagy tisztázzák az esetleges nézeteltéréseket.

2.30 óra: Láma Ole visszavonul, hogy egy kicsit még zavartalanul dolgozhasson. A telefon már csöndes, a látogatok sora elapadt. Itt az idő a levelekre, a megközelítőleg napi 80 email megválaszolására, vagy a könyv- és cikkírásra (például a Buddhizmus Ma magazin részére). Továbbá különösen alkalmas az idő a tengerentúli hívások lebonyolítására.

4 óra: Közeledik a nap vége. Innentől indul az erőgyűjtés a következő napra…

Előadása
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2759 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x