Szent Házasság, Égi Egyesülés
Címlap / Őrület / Szent Házasság, Égi Egyesülés

Szent Házasság, Égi Egyesülés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A májusi virágok édes illatában és a szerelemtől izzó tavaszi hajnalban jön el hozzánk a Szerelem Istennője, hogy választott társával Szent Nászban egyesüljön. Az égi nászban a kettő ismét eggyé válik és mi is feloldódunk a szerelem-szeretet erejében. 

A májusi virágok édes illatában és a szerelemtől izzó tavaszi hajnalban jön el hozzánk a Szerelem Istennője, hogy választott társával Szent Nászban egyesüljön. Az égi nászban a kettő ismét eggyé válik és mi is feloldódunk a szerelem-szeretet erejében.

Őseink Beltane ünnepén összegyűltek a tűz mellett, az Istennő erre az alkalomra kiválasztott papnője rituális közösülésben egyesült az Istennő párját képviselő férfival, a szakrális királlyal, akinek be kellett bizonyítani, hogy méltó erre a megtiszteltetésre. A tűz lángjainál összetalálkozott a nő és férfi erre az éjszakára és orgazmusuk eksztázisával hódoltak az Úrnőnek.

A katolikus egyház által átmosott elménk számára tiltott orgiának tűnik ez az egész, pedig halványan ma is emlékszünk rá és hagyományaink őrzik az egykori nász emlékét. Minden évben Pünkösdkor királynőt és királyt választott a falvak népe. A királynő rózsakoszorúban járta körül a falut és a földeket és elhintett rózsaszirmai élettel áldották meg a földet. Szent nászról már szó nem eshetett, de a régi rituálé emlékét nem lehetett teljesen kiirtani.

Babba, a Szerelem Istenasszonya megjelenik ilyenkor a felkelő nap palástjába burkolózva és tanít minket szeretni. Szeretni Őt magunkban, a választott társban, barátainkban és az idegenben, akinek keze egy percre összeér a miénkkel. A gyimesi csángók Babba Máriája ennek az ünnepnek a Királynője, a napba öltözött asszony, lábai alatt a holddal. Nagyhatalmú Úrnő, akiről azt tartja a nép, hogy minden Ő, még Jézus Krisztus is. Babba, azaz Szépséges, akinek tisztelete átnyúlik téren és időn, vissza egészen a sumér Bau Istennőig. Bau termékenység, gyógyítás és védelem Istennője, templomában hét leánya teljesít szolgálatot. Babilóniában termékenység rituáléval ünnepelték Bau és Ningursu nászát, az ő nászuk biztosította az új termést és a föld bőségét.

Beltane éjszakáján - mint ahogyan Samhain éjjelén is - vékony a világokat egymástól elválasztó ködfátyol. Tündérszép Ilona ilyenkor holló alakjában jelenik meg a kertben leszedni az aranyalmát a fáról és az aranyhajú tündérlány szerelemre lobbantja a királyfi szívét. A Banya - az Istennő sötét arca, aki pont átellenben van az évkeréken a Szeretővel - közbeszól, elválasztja egymástól a szerelmeseket, akik csak akkor lehetnek egymáséi, amikor a királyfi bebizonyítja, hogy méltó a TündérLeány szerelmére. A királyfinak el kell utaznia messzire, túl a Fekete-tengeren, át kell lépnie a ködfüggönyt, lelke mélyére kell ahhoz leszállnia, hogy megtisztítsa szándékait és méltóvá válljon az Istennő által kínált ajándékra.

Ismernünk kell a női és férfi misztériumokat ahhoz, hogy megértsük és megélhessük az egyensúlyt, a szent egyesülést saját életünkben.

Szent Házasság, Égi Egyesülés címmel szertartásos dobos-dalos work-shopot tart a Fényudvarban Jana Runnalls és Dreow Bennett május 06-07-én. A work-shop alatt megérezzük a maszkulin és feminin energiamintázatokat testünkben és életünkben. Tesszük ezt: énekléssel, sámán dobolással, csakra meditációkkal és tánccal.

Jana visszavezet minket a Kozmikus Anya ölelésébe, ahhoz a Teremtő Női Energiához, amelyből minden élet az univerzumban megszületett. A Nagy IstenAnyához való visszatalálás szükséges ahhoz, hogy újra egyensúlyt teremtsünk a férfi energia által irányított világban. A yang energia dominanciája a pusztulás szélére sodorta a világot, kiszakadtunk matriarchális őseink által a természettel megélt egységből, és elfelejtettük az életet tisztelni saját magunkban és körülöttünk mindenben.

Dreow a Druidák ősi meséin és dalain keresztül megismertet minket a Szarvas Istennel, az Istennő társával. A szent férfi energia szépségét felfedezve tudatosabbá válhatunk és aktív teremtői lehetünk a globális gyógyulásnak, melyre olyan nagy szüksége van a világnak.

A hang csodálatos gyógyító rezgés, melyet tudatosan irányítva elengedhetjük a visszahúzó, fejlődésünket gátló energia-mintázatokat, így helyet teremtve az újnak. A work-shop alatt felfedezzük Budapest azon pontjait, ahol a földben is megérezhetjük a Szent Egyesülés energiáját.

Jana Runnalls * hanggyógyító, énekes-dobos
A Glastonburyben élő Jana Runnalls több mint 20 éve oktatja azokat a technikákat, melyekkel saját hangunkat, mint gyógyító és átalakító eszközt használni tudjuk. Jana 8 éve tevékeny résztvevője a Glastonbury Istennő Fesztiválnak, gyönyörű Istennő-dalai eddig több CD-n jelentek meg. Jana, mint énekes és előadóművész tisztában van azzal, hogy milyen erőteljes teremtő eszköz az emberi hang. Tapasztalata alapján fejlesztette ki azt a „Hang Erejének” elnevezett technikát, amellyel mi is felfedezhetjük saját hangunk teremtő és gyógyító erejét. Dreow Bennett * Glastonbury Vezető Druidája, a Druidák hagyományainak egyik ébren tartója. Dreow az elmúlt egy évben Dreaming the God (Álmodni Istent) című CD-én dolgozott, így hallhatóvá téve számunkra az Istennő szerelmesének, a Szarvas Istennek energiáit.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1998 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x