Megindultak a tiltakozások
Címlap / Őrület / Megindultak a tiltakozások

Megindultak a tiltakozások

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-07

A Vatikán támadó fellépése hatására világszere megmozdulások indultak a Dan Brown bestselleréből készült film cenzúrázása, illetve betiltása érdekében. 

A Vatikán támadó fellépése hatására világszere megmozdulások indultak a Dan Brown bestselleréből készült film cenzúrázása, illetve betiltása érdekében. Az egyházi méltóságok felszólalásai meghozták eredményüket a május 18-án a Sony Pictures által Cannes-ban bemutatandó, Tom Hanks nevével fémjelzett Da Vinci kód című film ellen. Elsőként Tarcisio Bertone bíboros törte meg az egyház hivatalos hallgatását a sokat vitatott műről, majd Angelo Amato érsek, a pápa bizalmasa nevezte keresztényellenesnek a könyvet, ami szerinte tele van rágalmakkal, sértésekkel, valamint Jézussal, az evangéliummal és az egyházzal kapcsolatos történelmi és teológiai tévedésekkel, éppen ezért a film bojkottálására szólította fel a híveket.

A film alapjául szolgáló Dan Brown mű hatalmas siker, világszerte több mint 40 millió példány kelt el belőle, ami Amato szerint a keresztény nemzetek kulturális szegénységét példázza. Ha valaki még nem ismerné a történetet, a regény egy gyilkossággal indul, és egy rejtélyt mesél el, ami Jézus életének titkai körül bonyolódik, melyet egy titkos társaság próbál megvédeni. A könyv központi tézise, hogy Jézus házasságot kötött Mária Magdolnával, melyből gyermekük is született.
tovább
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 669 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x