A legfőbb elvárás
Címlap / Őrület / A legfőbb elvárás

A legfőbb elvárás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

A legfőbb elvárás... amikor a katasztrófa lesújt. 

Nem csak a szcientológusok körében hívják fel az emberek figyelmét a segítségnyújtás szükségességére, hanem különböző vallású emberekkel, felekezetek tagjaival összefogva nekik is megtanítják a könnyen elsajátítható, de nagyon hatásos „elsősegély nyújtási” technikákat az önkéntes lelkészek. Ennek eredményeként többek között muzulmán papok, buddhista szerzetesek, a katonaság, rendőrök és a Nemzetőrég tagjai L.Ron Hubbard által kidolgozott technológiával felfegyverkezve kezelték a helyzetet, s mentettek életeket.

Sokan vannak, akik segíteni szerettek volna egy-egy szituációban vagy balesetnél, de nem tudták mit is tegyenek ami tényleg segít.

A Szcientológus önkéntes lekészek* egy világméretű csapatot alkotnak, és katasztrófakezelő erőként szerepet vállalnak bármely szituációban. A csoport önkéntesekből áll. Létszáma 2001. szeptember 11. óta -kevesebb mint öt év alatt- világszerte 60.000 főre nőtt. A Föld minden kontinensén és az EU 25 országának többségében is megtalálhatóak. Tevékenységük sok mindenre kiterjed: vészhelyzetek gyors kezelése, katasztrófák utáni válságkezelés, humanitárius segítség; valamint az emberek hétköznapi problémáira is vannak megoldásaik.

,,Az önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán. Sőt, képzett arra, hogy kezelje ezeket és segítsen másoknak felszabadulni a hatásuk alól, segítsen új személyes erőt elérni számukra" - L.Ron Hubbard

Ennek a szervezetnek a hatékonyságát az is illusztrálja, hogy a 2001. szeptember 11-i katasztrófa után néhány órával (noha a várost lezárták) önkéntes lelkészek tucatjai jelentek meg a helyszínen, és adtak segítséget a mentési alakulatoknak. Néhány napon belül számuk 800-ra nőtt, és kommunikációs, szervezési, élelmiszerellátási, szállítási segítséget nyújtottak, valamint lelki tanácsadást adtak. Földünkön, amikor katasztrófák sorozata sújtott le, az önkéntes lelkészek megjelentek és munkához láttak, mint például tavaly a Rita hurrikán okozta pusztítás helyreállítási munkálataiban. Ott voltak Sri Lankán is, ahol segítettek a szervezésben és fenntartani a nyugalmat. Öt evakuálást végző szervezetet koordináltak. Az esetet követően a polgármester elismerését fejezte ki, hogy az ,,önkéntes lelkészek tényleg különleges önkéntesek, akik nagyon szakértő módon kezelik az embereket, és ezáltal megakadályozzák, hogy a helyzet veszélyesebbé váljon."
Több mint 67.000 embernek segítettek a katasztrófa sújtotta övezetben a Katrina első pusztítása óta. Egészségügyben képzett tagjaik tetanuszoltásokat adva járták a menekülteket ellátó központokat, az egyház által gyűjtött adományokból élelmiszer csomagokat osztottak, assziszttal (azonnali segítség a testnek és léleknek) segítettek a kimerült embereknek, vagy éppen a hurrikán által megrongált tetők javításán dolgoztak Lake Charlesban közben már 5 különböző segélyhelyen dolgoztak az önkéntes
lelkészek, de vezetőjük elmondása szerint a duplája is kevés lett volna – csak hát nme volt több ember. George Bush amerikai elnök Baton Rouge-ban tett látogatása alkalmával külön köszönetet mondott a Szcientológia egyház önkéntes lelkész képviselőinek az eddigi munkájukért, és további támogatást kért tőlük.

Észak-Pakisztánban 2005. októberében az eddigi egyik leghalálosabb földrengés másodpercek alatt falvakat rombolt le porig halált és nyomoruságot osztva. A kaotikus helyzetben az önkéntes lelkészek ismét együtt dolgoztak a környékbeli vallási csoportokkal, ifjusági szervezetekkel és a katonasággal.
Miközben megtanították nekik a hatékony segítségnyújtást, közösen nekiláttak hogy újjáépítsék a területüket. A lelkészek hatása arra ösztönzött egy 150 fős fundamentalista muzulmán csoportot, hogy kiképződjenek önkéntes lelkésznek, s azonnal munkához láttak. A kórházak orvosai, szociális munkások sikerrel alkalmazzák ezt az egyszerű tecnologiát. Észak-Pakisztán egézségügyi miniszterének támogatásával pedig mára már hivatalosan kijelölt L.Ron Hubbard tecnikai szolgáltató helyeket működtetnek.

A legenda az önkéntes lelkészekről behálózza a földet, s folytatódik. Az elmúlt héten az indonéziai Jáva szigetén történt földrengés újabb katasztrófahelyzetben is helytállni tudó segítőket igényel. A Nemzetközi Katasztrófakezelő Csoport útnak inditotta csapatait. További erőket mozgósítva Magyarországról is indul egy csapat önkéntes, hogy eleget tegyen a legfőbb elvárásnak, hogy törődve embertársaival, hatékony segítséget tudjon nyújtani.


*önkéntes lelkész: olyan személy, aki önkéntes alapon segít embertársainak azáltal, hogy egyszerű alaptanácsadásban részesíti azokat,akikkel találkozik, segitséget nyújtva nekik, hogy felülkerekedjenek az életükben esetleg előforduló nehézségeken.

További információk az önkéntes lelkészekről, a magyarországi tevékenységek eredményeiről, tervezetéről a 321-5290 telefonszámon.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 713 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x