A csemői állatmenhely
Címlap / Őrület / A csemői állatmenhely

A csemői állatmenhely

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

A menhelyek lakói azok a kidobott, senkinek sem kellő, már feleslegessé vált állatok, akiket a lakosság termel 

A menhelyek lakói azok a kidobott, senkinek sem kellő, már feleslegessé vált állatok, akiket a lakosság termel. Méghozzá nagyüzemben. Ebben is tudunk rekordot dönteni. Az Illatosra a gazdák viszik saját megunt, lecserélés miatt hulladéknak leadott állataikat, mintha a méhtelepre vinnék. Évente csak ide ötezer darabot. Ötezer lelket, akikre jobbára halál vár. Aztán vannak kiöregedett kutyák, akik addig voltak jók, amíg a kenyerük javát megették. Ilyen az ember, megszabadul öreg barátjától.

A menhelyek gazdái azok az emberek, akik ezt nem tudják tétlenül nézni, feladják addigi életüket, először csak annyit fogadnak be, amennyit - ha kisebb nehézségekkel is - de el tudnak látni, meg tudnak gyógyíttatni, oltani, ivartalanítani tudnak, majd szerető gazdihoz juttatják. Aztán, ha mégsem olyan szerető az a gazdi, kezdődik elölről minden szegény kutya életében.

Ez történik Csemőn is, csakhogy ott még egy gonddal több is lett, kitört a szopornyica járvány. Ezt megtudhattuk egy nemrég elhangzott Kossuth Rádiós műsorból. Voltak hallgatók, akik azt mondták, ne panaszkodjon az állatvédő, ha vállalta azt, hogy segíti a kóbor állatot, befogadja, akkor legyen az ő gondja, minek kellett ez neki, nem kérte erre senki. Azt nem tudhattuk meg, hogy azon kevesek, akik restaurálják mások bűneit, majd belegebednek, és azt sem, hogy Magyarországot a kóbor kutyák tekintetében katasztrófa sújtott övezetnek lehetne nyilvánítani. Országos összefogásra buzdíthatott volna a műsor, el is hangzott egy ígéret, a MÁOSZ egyik tagja részéről, de az is csak ígéret maradt.

Csemőn közben hullottak az állatok, nem volt pénz vakcinára, szérumra, antibiotikumra, kennel is kellett volna az elkülönítésre; rengeteg segítő kéz, élelem, orvosi segítség, szállítóeszköz.
A Civil Állatvédelem 98 MHz Állati Háromnegyed órájában Kovács Gabriella végsőkig elkeseredve mondta el a műsorvezetőnek Sz. Lázár Annának, hogy tehetetlenül nézi az állatok szenvedését, de nincs hova fordulnia. Feladni nem akarja, mert felelősséget érez az állatok életéért.

A Rhone Vet Kft. egyik kedves munkatársa Kartalik Balázs segítségével az augusztus 14-i héten kerülnek Csemőre a vakcinák. Szeretnénk, ha méltó fogadtatása lenne ennek az átadásnak.
A Civil Állatvédelem 98 Mhz Segítő Oklevéllel készül, és az Állati Háromnegyedóra keddi műsorában rendszeresen lesz hír Csemőről és lesz beszélgetés a Rhone Vet Kft.-vel is.

Közben érkezett gyorssegély a Rex Alapítványtól, és a napokban pedig élelmet küldenek a menhely lakóinak a Rexesek. Természetesen reméljük, itt még nincs vége a segítségadásnak. Az állatvédelem a civilek segítsége nélkül nem megy. A szakminisztériumra, a hivatalos magyar állatvédelemre kevéssé számíthatnak a bajbajutott állatvédők. Állami támogatás nélkül, jórészt adományokból nem lehet a menhelyeket megfelelően működtetni. A legfontosabb lenne a kóbor állat képződés, a fölösleg megállítása megfelelő erkölcsi hozzáállással, törvényekkel és ezek betartatásával. Ennek hiányában szembe kell nézni azzal, amit kevesen tudnak, hogy évente több tízezer állati életet oltanak ki, ami tömeggyilkosság.

Sz. Lázár Anna, Civil Állatvédelem 98 MHz
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1667 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x