Fóti lovasterápiás centrum
Címlap / Őrület / Fóti lovasterápiás centrum

Fóti lovasterápiás centrum

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Több mint 20 országból érkeznek önkéntes munkára az Oracle dolgozói a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti lovasterápiás centrumába 

A vállalat dolgozóinak adományaiból egy újabb lovat vásárolt a centrum a 2005. végén oktatási célra, amellyel még több oktatót képezhetnek

Az amerikai informatikai cég közel 60 dolgozója érkezik Fótra, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat lovasterápiás centrumában két napig felújítási, rendrakási, modernizálási munkákat végezzen.

Az Oracle immár másodszor döntött úgy, hogy a cég csapatépítő programját a magyarországi helyszínen önkéntes munka formájában valósítja meg, így teremtve értéket a helyi közösségek számára.


Az Oracle munkatársai szeptember 26-27-én végeznek önkéntes munkát a Fóti lovasterápiás centrumban, ahol a csapatépítést szó szerint kreatív módon, a konferenciatermek megszokott világától elszakadva végzik. Így sor kerül a park több részének megtisztítására, játszótéri fajátékok felállítására, terápiás lovaglóterület kialakítására, lóistálló és terménytároló épület felújítására, kifestésére, ablakok és boxok cseréjére. A tavalyi évhez hasonlóan az elvégzett munka anyag- és eszközköltségét – szerszámok, festéket, gépek bérleti díja, stb. – a vállalat állja, így eddig összesen mintegy 10 millió forint értékben járult hozzá a központ fejlesztéséhez.

A cég a programot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvánnyal együttműködve szervezte. Az elvégzett felújítások az elkövetkező években megkönnyítik majd a lovasterápiában résztvevő gyermekek megfelelő körülmények között történő kezelését, a terápiás munka magas szintű végzését nemzetközi viszonylatban is.

A fóti esemény a vállalat világszerte folyamatosan zajló Oracle Önkéntes Napok Programjának („Global Volunteer Days”) a része. Ennek keretében idén már több héten keresztül folytak hasonló programok 32 országban, 110 projekten, 3500 Oracle alkalmazott részvételével. Szintén ennek a programnak a keretében szeptember 18-án a cég magyarországi központjába véradó napra is sor került.

Landsbury, az oktatási célra alkalmas ló
Az Oracle múlt évben a magyarországi csapatépítő tréningen részt vett kollégái értesültek arról, hogy a lovasterápiás centrumnak nagy szüksége lenne egy újabb lóra, oktatási célra. A csapat tagjainak adományaiból 2500 Euró, vagyis körülbelül 687 500 forint gyűlt össze, amelyből a lovasterápiás központ megvásárolhatta a speciális feladatokra alkalmas – különösen nyugodt természetű – lovat Németországból.

„A tavalyi évben több mint 120 külföldi és hazai munkatársunk végzett hasonló munkálatokat a fóti lovasterápiás központban. A programot annyira sikeresnek ítélték meg szervezők és a résztvevők is, hogy úgy gondoltunk érdemes az itt töltött önkéntes nappal hagyományt teremtenünk a Gyermekmentő Szolgálat lovasterápiás centrumában” – mondta Füzes Péter, az Oracle magyarországi leányvállalatának igazgatója. „Reméljük, hogy a programról egyre több cég szerez tudomást, és a pozitív példa láttán maguk is hozzájárulnak a közvetlen környezetük jobbá tételéhez” – tette hozzá.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatról
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 májusában alakult a hannoveri, hasonló nevű szervezet mintájára. A Szolgálat kiemelten közhasznú szervezet, politikai, nemzetiségi és vallási kérdésben független. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása. Tevékenységük igen szerteágazó, többek között egészségügyi, gyermek-élelmezési, nevelőszülői, lovasterápiás programot, üdültetést, segélyszállítmányok szervezését foglalja magába.

Magyar Lovasterápia Szövetség
A Magyar Lovasterápia Szövetséget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapította meg 1997-ben. Fő feladata a lovasterápiával és a terápiás lovaglással foglalkozó intézmények és személyek országos szintű összefogása, érdekeik védelme. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóton Lovasterápiás Központot tart fenn, ahol képzett szakemberek, speciális lovakkal terápiás kezeléseket tartanak különféle problémákkal küzdő gyerekeknek. A fóti központ egyben magyarországi szakemberek kiképző bázisa, melynek végleges kialakítása rengeteg munkát és több évet vesz még igénybe.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3032 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x