A zombi jelenség
Címlap / Őrület / A zombi jelenség

A zombi jelenség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

A lelkek reinkarnációjáról szóló vudu mitológia hátterében az előszeretettel fekete mágiát alkalmazó Bokor-varázslók tevékenysége áll. Ezek a rejtélyes figurák két kézre dolgoznak: egyikkel a kultusz számára, a másikkal saját varázserejük fejlesztésére. 

Sakkban tartják híveiket, akik nagyon félnek tőlük, a gonosz erők rettegett mestereiként tartják őket számon. A Bokor-varázslók kiváló szakértői a talizmánoknak, a varázslásoknak, de különösen a mágikus betegségeket vagy akár az áldozat halálát is okozzák.

"A halál küldetése"

A vudu mitológiában lehetőséget ad a varázslónak, hogy az áldozat fejébe egy halott lelkét küldhesse (zombi). Az így lebénított személy rohamosan fogyni kezd, erős fájdalmai vannak, vért hányik, végül meghal. Utóbbi azonban csakis abban az esetben történhet meg, ha a varázslónak nincs elég ereje ahhoz, hogy megmentse.

A mágikus porok és folyadékok előállítása a varázslók alapismeretei közé tartozik. Ezeket különböző füvekből, farkatlan kétéltüekből, békafélékből, különböző állatok véréből, temetőkből kiásott, mozsárban porrá tört emberi csontokból, stb. készítik. Az így kavart szerek hatása inkább pszichológiainak tűnik, semmint biológiainak. Elkészülése után a varázslók kis tételekben eladják, de nem feltétlenül kell elfogyasztani. Elegendő birtokolni ahhoz, hogy hatása legyen. A vudu rituálékban a megszállottt nem fogyasztja el ezeket, de a környezet szuggesztív hatására, melyet a tamburinok ütemének hangja és a varázsló által eszközölt hipnózis felerősít, transzba esik anélkül, hogy fájdalmai lennének.

A zombik sokáig szenvednek

A zombik viszont sokáig szenvednek. Ők azok az "elhunytak", akiket a varázslók kiásnak a sírokból. A zombifikálás három fázisban történik.: a halálhoz erősen hasonló állapot létrehozása, a feltámasztás és a feltámasztott deperszonalizálása. Amikor a zombit kiveszik a sírjából, beadják neki a második mérget, amely semlegesíti az elsőt, és magához tér. A varázsló nagy varangyos békákat egy edényben apró kígyóval zár össze. A kígyó ingerli a békákat, amelyek méreganyagot bocsátanak ki, amit a varázsló később összegyűjt. Ez a váladék tetradotoxint tartalmaz, ami blokkolja az agy neuroinformális tehermentesítését. A mérgezés foka az alkalmazott dózis nagyságától függ, de már parányi adagban is halált okozhat. Egyik legelső hatásaként az anyagcsere csökkenése jelentkezik. Az első méreg, amellyel a halál állapota imitálható meghatározott fajtájú Perje(hajperje) nevű növényi kivonatot is tartalmaz, amely rendkívül apró repedéseket hoz létre a bőrön, elősegítve a méregnek a mielőbbi vérbe való jutását.

A deperszonifikált, rendkívül hatékony tetszhalálból ellenméreggel feltámasztott zombi akaratlan szellemlénnyé változik, akibe szóeszerint csak hálni jár a lélek. Haitin a zombifikálás a legsúlyosabb büntetés, a halálnál is borzalmasabb. Titkos szövetségek által kiróható büntetés, melyeknek alkalmazását a legszűkebb tanács szabhatja meg azon tagok ellen, akik súlyos bűncselekményeket követtek el a társadalmi csoport ellen.

Vagy talán ez csupán egy magyarázat, álca a csakis beavatottak által ismert folyamatok elkendőzésére?


Kesztyüs Sándor

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2682 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x