Barnamedvetánc
Címlap / Otthon / Barnamedvetánc

Barnamedvetánc

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A medve erdei ragadozó. Érzékszervei kiválóak. Az embert, ha lehet, messze elkerüli, és csak végszükségletben kóborol a falvak körül. Megeszi a gombát, kökényt, makkot, diót, mogyorót. Van olyan medvefaj, amely megeszi a dinnyét, a kukoricát, a krumplit és a káposztát is, de kedvelt csemegéjük az érett szőlő és szilva. De az étrenden előkelő helyet foglal el a lazac, vagy más halfajták, de ragadozót, háziállatot, szarvast és őzet is zsákmányol... 

A medve erdei ragadozó. Érzékszervei kiválóak. Az embert, ha lehet, messze elkerüli, és csak végszükségletben kóborol a falvak körül. Megeszi a gombát, kökényt, makkot, diót, mogyorót. Van olyan medvefaj, amely megeszi a dinnyét, a kukoricát, a krumplit és a káposztát is, de kedvelt csemegéjük az érett szőlő és szilva. De az étrenden előkelő helyet foglal el a lazac, vagy más halfajták, de ragadozót, háziállatot, szarvast és őzet is zsákmányol. Mackóbarátaink meglepően gyorsak, még a lovat is képesek utolérni. Ha nem találnak semmiféle eledelt, akkor beérik a tücsökkel, bogárral, békával, egérrel is. Madárfészkeket zsákmányolnak a tojásokért. Amikor tavasszal elolvad a hó, újra kezdődik a bőség ideje, mert a fogyó, latyakos fehér takaró alól előbukkannak az elhullott állatok tetemei. Őszre zsírtartalékot halmoz fel, majd rejtekhelyén téli nyugalomba vonul, ami - ha nem talál barlangot - akkor gödröt kapar a földbe, kitörnek néhány fiatal fenyőt és a gödör fölé húzzák, úgy csinálnak vackot maguknak.

A vemhes anyamedve kilenc hónapig hordja ki a csemetéit, és tél derekán hozza őket világra: többnyire nem többet, mint két-három csupasz, vak, patkány nagyságú kölyköt, amelyek fél évig szopnak, azután pedig két-három évig együtt maradnak az anyjukkal. Húsz-huszonöt évig élnek.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2156 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x