A gyermek álma
Címlap / Otthon / A gyermek álma

A gyermek álma

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

-Anyúúúúúú! Rosszat álmodtam! - bújik ágyunkba kispárnáját magával hurcoló csemeténk. Karjainkban keres védelmet és biztonságot. Hogyan nyugtassuk meg? Hogy segítsünk neki enyhíteni a rossz álmot? Egyáltalán engedjük-e az ágyunkba, ahol kettőnknek van csak hely? 

-Anyúúúúúú! Rosszat álmodtam! - bújik ágyunkba kispárnáját magával hurcoló csemeténk. Karjainkban keres védelmet és biztonságot. Hogyan nyugtassuk meg? Hogy segítsünk neki enyhíteni a rossz álmot? Egyáltalán engedjük-e az ágyunkba, ahol kettőnknek van csak hely?

Mitől álmodhat rosszat?
A mai családoknál a régi szokásokkal és hagyományokkal ellentétben az esték a család együttlétének ideje. A közös vacsora az egyetlen alkalom, amikor együtt lehet enni, beszélgetni. Sokan ilyenkor főznek. A gyermek élvezi ezt a kellemes együttlétet és nyugodtan táplálkozik. Aztán fürdés és nyomás az ágyba! Ha a vacsora nem könnyen emészthető, a kisgyerek pedig a hasára fordulva aludt el, máris természetes magyarázata van annak, hogy rémálmokat lásson. A másik nagyon gyakori ok a túl hideg, vagy túl meleg ágy. Ha a szülő éjjelre túlöltözteti a gyereket, szoros gumival záródó pizsamanadrágot ad rá, ami a légzést nehezíti és nehéz dunnákkal melengeti, szinte természetes, hogy a gyerek rosszul alszik majd. Este a gyereknek mindig pisilnie kell.

A HarmoNet lélekgyógyászának álláspontja:
A kisgyermeknek a világgal is közvetlen kapcsolata van, azzal a tartománnyal, ahonnan jött. Nevelése során nem zárták még el azokat a csatornákat, amiknek segítéségével kontaktust tarthat a "szellemvilággal". Erről nem lenne szabad lenevelni, hallucinációnak tekinteni, vagy butaságnak tekinteni. Ez az álom és ébrenlét közti (alfa) tartományban van, még fokozottabb.

Mit tegyünk a felsíró gyerekkel?
A kisgyermek rossz álmát mindig mesélje el nekünk. Ne nyugtatgassuk olyasmivel, hogy ez álom nem valóság, mert ő még nem tud különbséget tenni a kettő között és nem érti, miért degradáljuk le a problémáját, a félelmét. A gyermekünk ágya minden esetben varázshatalmú! Miért is? Ebben lakik kedvenc mackója, babája, pellusa, vagyis az a tárgya, ami nélkül nem tud elaludni. Ez a tárgy védi meg az ágyat az ártó hatásoktól.

Nem jó tehát, ha ebből a varász ágyból kiszáll, főleg nem, ha átjön a mi ágyunkba. Mondjuk meg neki, hogy a mi ágyunk csak bennünket véd meg az álmokban jövő félelmektől, őt nem. Neki a saját ágyában van védelem ez ellen és ezzel minden ember így van a földön. Engedjük, hogy hozzánk bújjon, nyugtassuk meg, és vigyük, vagy kísérjük vissza az ágyába. Ne aludjon velünk, mert a szülők ágya más dolgokra való. Tanítsuk meg a gyermeket az álomkontrollra és segítsük őt abban, hogy kezelhesse álmait.

Marika rendszeresen álmodott törpével, aki kergette őt és meg akarta fogni. Anyukája azt tanácsolta, hogy ilyenkor az álomban tisztázza, hogy az alvás, az álom állapotában van éppen, aztán várja meg a törpét. Adjon neki valami ajándékot (Ezt este valóságban is magával viheti az ágyba. Marika egy építőkockát választott, amin törpe ábrázolás volt.) és kérdezze meg, mi a szándéka. Néhány éjszaka után Marikának sikerült beszélnie a törpével. Kiderült, hogy ijesztő a külseje és egyáltalán semmit nem akar Marikától. A törpe a kockát visszaadta és megígérte, hogy többet nem fog szaladni utána.

Ricsinek nem volt ennyire egyszerű. Fekete köpenyes hosszú lábú kísértet szerű lény üldözte őt éjjelente. Mivel nem tudta megszólítani, sem pedig megállítani, és nagyon félt tőle, elhatározták, hogy le kell győzni. A játék kardjával feküdt az ágyba. A kardoktól félt ez a szellemlény és nem merte megközelíteni Ricsit. Egy idő után már nem álmodott többet ezzel. Jó hatással van, ha nappal, az ébrenlét óráiban lerajzoltatjuk a gyerekkel ezeket az alakzatokat, amiket látnak. A rajzok szép, vidám színekkel való átszínezése jótékony hatású lehet az éjszakai alvásra is.

Hol legyen a gyerekágy?
A gyerekágyat jó, ha olyan helyre állítjuk, ahová egy kevés természetes fény szűrődik be reggel. A természetes alvás napnyugtától napkeltéig tart. Sajnos az óvoda, iskola időrendje ehhez nem igazodik, de ha megtehetjük, érdemes így alakítani a gyermek életét. A gyermekek közül sokan félnek a sötétben, mert látásuk gyengül, viszont hallásuk felerősödik.

A hangokat pedig nem tudják azonosítani, ami félelmet vált ki belőlük. Sokszor az árnyak látványa is ijesztő lehet, ahogy az este megnyújtja azokat. Az ágy helyét érdemes radiesztézia módszerével is megvizsgálni, nem fekszik-e olyan káros vagy zavaró földtani ponton, ami a gyermek álmát zavarhatja. A hálóhelye legyen nyugalmas és jól szellőztethető helyen. Jó időben nyugodtan alhat nyitott ablaknál.

Hogyan szoktassam vissza a saját ágyába?
Az előbb említett játékos módszer válik be a legjobban. A gyermek alkotó mágikus mesés gondolkodásába bármi belefér. Ha eddig a mi ágyunkban aludt, vagy átjött és ott aludt el újra, határozzuk el, hogy mostantól ő már a saját ágyában alszik. Lehet, hogy az ágya már nem felel meg neki többé. Például túl kicsi, vagy régi és kényelmetlen.

Ilyenkor menjünk el vele közösen és válasszuk ki azt a kiságyat, ami mostantól fogva az övé, amiben végig tudja aludni az éjszakát és ami a szükséges erővel rendelkezik a zavaró hatások távoltartásához. Ezt az erőt természetesen mi adjuk hozzá, nem kalkulálja bele a bútorbolt a gyermekágyba. Ne kényszerítsük, és soha ne zavarjuk vissza a saját ágyába. Engedjük meg, hogy addig, míg megnyugszik, odabújhasson, de az alvás helye mindenkinek a saját ágya.

Anyukák, figyelem!
Egy amerikai felmérés szerint azok az anyák, akiknek a gyermeke a közös ágyban alhat, tudatosan, vagy tudat alatt tartózkodni kívánnak a partnerükkel folytatott szexuális viszonytól. Ha ez a helyzet ideje őszinte oknyomozásba fogni, vagy szakember véleményét kikérni a dologról (HarmoNet tanácsadók) és a gyermeknek is segítve saját problémánkat is meg kell oldani.

Tóth Zsuzsa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6877 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x