Végre fény, végre virágok! Lakberendezési tippek tavaszra...
hirdetés
Címlap / Otthon / Végre fény, végre virágok! Lakberendezési tippek tavaszra

Végre fény, végre virágok! Lakberendezési tippek tavaszra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-29

Jön a tavasz! A kinti kikeletet pedig érdemes beengednünk a lakásunkba ajtón, ablakon. Telünk ugyan nemigen volt, de a tavasz első pillanatai mégis ugyanolyan szépségesek minden évben, ugyanolyan örömmel fogadjuk idén is. Lakberendezési és lakásszépítési tanácsok, hogy Március Idusára otthonunk is megújulhasson! 


Rendezvénynaptár

Színekkel, illatokkal játszhatunk – ezer lehetőség kínálja magát
Nézzük először a tavasz valódi, igazi színeit, amelyeket a lakásban megmutatva máris napfényessé tehetjük a kedvünket. A világos, lendületes, élénk színek, a levegős, szikrázó árnyalatok és egyes pasztellek is ide tartoznak. A tavasz színei melegek és világosak: a virágok rózsaszín és fehér szirmai, az aranyeső sárgája, a szirmok élénkzöld árnyalata.


Ide tartozik a világos melegsárga, az élénk, hűvös sárga árnyalatok, aranysárga, arany, arany-bézs, mézszín, krémszín, elefántcsontszín, tojáshéjszín, drapp, türkiz, kajszibarack- és őszibarackszín, pipacs-piros, erős korallpiros, ibolyakék, tengerészkék, mély búzavirágkék, fűzöld, halványzöld, semleges, sötét árnyalatként pedig a kakaóbarna és a gránitszürke.

Persze, ne húzzuk át az összes bútort, fessük át a padlót és a falakat, ha nem akarjuk – de érdemes egy-egy ponton megmutatni mindezt a lakásban. Lehet egy szépen terített asztal, tavaszi virágokkal megrakott váza a nappaliban, néhány kis tavaszi színű kép az előtérben vagy a konyhában, esetleg egy új ágytakaró a hálószobában.

Cseréljünk függönyt!
Ha mér itt a takarítás ideje, sokat segít, ha a télre behúzott függönyöket mindenhol elhúzzuk, vagy lebegős muszlinra cseréljük: ha az ablakon át belátszik a tavaszi táj zöld lombja vagy akár a bárányfelhős ég, már sokat tettünk a lakás tavaszi hangulatáért. Ha pedig már az ablaknál járunk: akár ki is nyithatjuk ... Szellőztessünk még sűrűbben, mint máskor: a tavaszi levegő jót tesz a kedélyünknek, illatos, kellemes.

Tegyünk minél több helyre virágot 
A virágzó kis hagymás növényeket színes csuprokban, szikrázó szépségű aranyesőt. A színeken és az általuk teremtett hangulaton túl illatuk is tavaszivá teszik a szobát. Tegyük ki őket az ablakba, az étkezőasztalra, vagy akár az íróasztalunkra is – máris lelkesebben dolgozunk.

Anyagok, amik tavasz-érzést adnak
Beszéljünk még arról is, hogy milyen anyagok illenek a tavaszhoz. Minden, ami áttetsző, lebegős, fényes. A muszlin, az organza ideális bármilyen kedves, tavaszi színben, de az apró virágos, natúr, természetes anyagok is – mint a pamutvászon, például – bájosan tavaszias hatást kelthetnek. A mesterkélt (például dúsan redőzött vagy csipkés) vagy a nehéz (bársony, atlaszselyem) anyagok nem illeszkednek igazán – nem járja át őket a levegő. Az alapanyagok közül a fa, a kő és a sárgás fémek a legjobbak, és a nyugodt mintájú, selymes, bársonyos felületek.

Kezdjünk készülni a húsvétra!
Kezdjünk egyúttal a húsvétra is készülődni, ha megtartjuk, és ha szeretjük az ünnepi díszt a lakásban. Egy kedves kopogtatókoszorú vagy egy tojásokkal díszített barkacsokor máris ünnepivé teheti a lakást. A tulipáncsokrok is szép és stílusos kiegészítői a tavaszi, húsvéti dekorációnak. De ha sajnáljuk a virágot levágni: tegyünk tulipánt, jácintot, nárciszt a lakásba kis cserében, hagymával együtt. Az élő virág mindig kedvesebb.

Miközben tavaszi díszbe, örömbe öltöztetjük a lakást – töltsünk azért egyre több időt a szabad levegőn. Jót tesz testnek, léleknek. A nyíló virágok és zöldülő fák látványa úgyis elkísér hazáig.

Schwerteczky Adrienn - lakberendező, aki várja olvasóink kérdéseit is!
 
 
[ 6168 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x