KutyaFutta - karcsúsodj a kutyáddal!
Címlap / Otthon / KutyaFutta - karcsúsodj a kutyáddal!

KutyaFutta - karcsúsodj a kutyáddal!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

A Felelős Állatbarátok Egyesülete és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara május 13-án második alkalommal rendezi meg a KutyaFutta elnevezésű kutyás futást Budapesten, a Városligetben. Mindenkinek, aki felelősséget érez saját és négylábú kedvence egészsége iránt! Karcsúsodjunk, váltusnk életmódot kutyánkkal együtt!  

A cél kettős: felhívni a figyelmet a gazdára és házi kedvencre egyaránt jellemzővé vált civilizációs betegségekre, mint elhízás, szív-, és érrendszeri betegségek, a szénhidrátháztartás problémái, ezáltal rávilágítani az egészséges életmód fontosságára.

Bár a civilizációs betegségek nem újkeletűek, hiszen egyidősek a civilizációval, mégis egyre többet hallani a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozási szokások vagy éppen a stressz egészségkárósító következményeiről, nem csak emberek, hanem már állatok, elsősorban kutyák vonatkozásában is.

A magyarok több mint fele elhízott
Hazánkban különösen aggasztó a helyzet. A magyarok több mint fele elhízott, és az iskoláskorú gyerekek között is minden ötödik túlsúlyos. A rendszeres testmozgás a lakosság túlnyomó részének napirendjéből hiányzik. Az elhízás kutyáknál is gyakori és mindenképpen kezelendő probléma, az emberekhez hasonlóan ugyanis az ilyen állatok hajlamosabbak a különféle sérülésekre, a túlsúly nagy terhet ró a keringésre, a légzésre és az izületekre is. Minél inkább gömbölyödik a kutyus, annál nagyobb az esélye a szív és keringési problémák, az izületgyulladás, a cukorbetegség, a hőguta és különböző bőrbetegségek kialakulásának.

Mit tegyünk?
A megoldás az életmódváltásban rejlik. A helyes táplálkozás, a rendszeres sportolás és a lelki harmónia hosszú távon jó közérzetet biztosítanak. Ha megtehetjük kössük össze a napi kutyasétáltatást egy kis futással vagy intenzív gyaloglással. Kezdetnek napi fél óra séta is megteszi, majd fokozatosan lehet növelni a távot és az iramot. A testmozgás, a különböző sportok révén szerves részét kellene, hogy képezze életünknek, ezzel szemben csak kevesen mondhatják el magukról, hogy napi rendszerességgel mozognak.
A testedzés jótékony hatásai pedig jól ismertek: csökkenti a vérnyomást, kalóriát éget, izmot fejleszt, stresszoldó és jó közérzetet biztosít –gazdának és kutyának egyaránt.

Váltsunk! Kezdjük együtt!
Közös testmozgásra hívjuk a kutyatulajdonosokat és a szimpatizánsokat 2007. május 13-án a II. KutyaFutta versenyre.
A táv közel 2500 m.
A rajt: 11 órakor a Városligeti Műjégpálya melletti területről indul.
Nevezés: A helyszínen 9 órától

Kortól és kutyafajtától függetlenül mindenki indulhat a versenyen, amelynek helyszínén a gazdákat humán orvosi tanácsadás (testtömegindex meghatározás, vérnyomás-és vércukormérés, táplálkozási- és életmód tanácsadás), a kutyákat pedig állatorvosok várják, akik általános egészségügyi, valamint táplálással, életmóddal kapcsolatos szaktanácsadást nyújtanak.

Emellett zenés kutyás műsor, magyar fajták bemutatója, gyermek arcfestés egy könnyű ebéd és a program zárásaként Alma koncert várja a családokat 14 óráig. Részletes program a www.hazikedvencek.hu oldalon található.

A 3 leggyorsabb befutó és kedvence, továbbá 3 kisorsolt szerencsés és kutyája értékes díjakat vehet át. Fődíj egy kétszemélyes visegrádi wellness hétvége kutyával együtt a Silvanus Konferencia és Sport Hotelben.

Csatlakozzon Ön is európabajnok futónkhoz Babinyecz Józsefhez és kedvencéhez!
Fussunk 2 lábon 4 mancson az egészségért május 13-án a II. KutyaFuttán! Nevezés ITT! >>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1643 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x