Szexeljünk drágám, aztán irány a szülőszoba!
Címlap / Otthon / Szexeljünk drágám, aztán irány a szülőszoba!

Szexeljünk drágám, aztán irány a szülőszoba!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Milyen természetes módszerekkel lehet beindítani a szülést, ha már nagyon időszerű lenne? Ugye jó pár tanáccsal láttak már el bennünket? De vajon tényleg hatékonyak? 

A gyerekek mintegy negyede születik meg az orvos által kiírt időpontban, a többiek ráérős várakoznak, miközben leendő mamájuk egyre türelmetlenebbé válhat. Pedig, amíg nincs semmi aggasztó jel, és a baba biztonságban van, várni szoktak.
Életük nagy eseménye előtt álló nőket azonban számtalan tanáccsal látnak el a barátnők, jóakarók, hogy miként is indíthatják be természetes módszerekkel a szülést.

Natúrpatika
A málnalevél tea fogyasztása például igen hatásos lehet. Ha a 36. héttől elkezdjük fogyasztani: elősegíti a fájások illetve a tágulás kialakulását.

Sétáljunk, lépcsőzzünk?
Szülésznőktől is hallani ezt a módszert, melynek lényege tömören: tegyünk meg pár kört az emeletek közt, s a lépcsőfokokon felkaptatva jó eséllyel kötünk ki a szülőszobán. Állítólag hatékony…

Simogassunk?
A mellbimbó stimulálása illetve a pocak simogatása természetes oxitocin serkentő lehet, ami beindíthatja a méhösszehúzódást.

Szexeljünk?
Régóta tanácsolják a szülés előtt álló nőknek, hogy a szexuális együttlét segít beindítani a természetes szülést. S hogy miért?

Van rá biológiai magyarázat, hogy hogyan segít a szülés megindulásában a házasélet: az ondó tartalmazza ugyanazt az anyagot, amit az indukcióhoz is használnak, és az orgazmus méhösszehúzódásokat vált ki.

A Kuala Lumpur-i Maláj Egyetem kutatói legújabb eredményeikkel azonban rácáfolnak erre a közvélekedésre. Az egyetem 210 szülésmegindítás előtt álló nőt vont be a vizsgálatba. Átlagosan 4,7 nappal a tervezett indukció előtt az egyik csoportnak (108 fő) azt ajánlották, hogy éljenek a lehető legtöbbször házaséletet a beavatkozás előtt, még a többieknek (102 fő) azt mondták, hogy bár a nemi érintkezés biztonságos a számukra, nem tisztázott, hogy beindítja-e a spontán szülést.

Az első csoportban a nők 60 százaléka fogadta meg a tanácsot, a másodikban 40 százalék próbálkozott ezzel a módszerrel. Azok közül azonban, akik a szexet választották, 56 százaléknak sikerült spontán szülnie, szemben a többiek 52 százalékával, ami statisztikailag nem szignifikáns különbség.

Bár, de tudományos bizonyíték nincs rá, hogy ezek a folyamatok valóban megindítanák a szülést – írják Dr. Tanék az Obstetrics and Gyneccology című folyóiratban.

Fontos tudni, hogy ritka kivételektől eltekintve a baba elindul majd, ha már útra kész. Nekünk csak türelemmel kell(ene) várnunk, és hagynunk a maga ütemében kibontakozni a szülést.

A kísérletezgetést pedig felejtsük el, inkább beszéljük meg pocaklakónkkal, hogy itt az ideje az indulásnak.

Kérdezz a témáról a dolától >>>

Forrás: www.medipress.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12707 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x