HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Otthon / Közel 200 híresség - petíció a szülés szabadságáért

Közel 200 híresség - petíció a szülés szabadságáért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Csiszár Jenő, Palya Bea, Ranschburg Jenő, Domján Gábor, Csákányi Eszter, Vekerdy Tamás, és még sokáig sorolhatnánk, hányan írták alá a petíciót, mely a most készülő méltánytalan törvény ellen, de nem mindenáron az otthon szülés mellet foglal állást.  

 

Rendezvénynaptár

Nem az otthonszülés támogatói vagyunk. Mindenki ott hozza világra a lehető legkevesebb komplikációval gyermekét, ahol biztonságban érzi magát. A nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, de van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Törvénnyel rendezni körülményeiket helyes lépés.

A törvény tervezésében elsősorban a kórházi szülészekre támaszkodni: hiba.
Aki nem kísért még otthoni szülést, nem tudja annak feltételrendszerét megalkotni.
Világszerte az a tendencia, hogy a szüléseket egyre inkább szülésznőkre bízzák, hisz a szülés természetes folyamat, melyet csak megzavarnak a fölösleges beavatkozások. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, ahol orvos van, ott beavatkozás is lesz. Ezért is érthetetlen, hogy az egészségügyi tárca miért ragaszkodik ahhoz, hogy orvos legyen jelen az otthonszüléseknél. Európában ez példátlan lenne, hiszen az intézményen kívüli szülés egyik fő jellemzője épp a túlzott medikalizáció elkerülése.

A készülő szabályozás csak látszólag legalizálja, valójában ellehetetleníti az otthonszülést, és sem a bábák, sem a nők, ezáltal pedig a babák érdekeit sem szolgálja. Az állam dolga az, hogy támogassa azokat a nőket, akik felelős döntés eredményeként otthon hoznák világra gyermeküket, nem pedig az, hogy mondvacsinált indokokkal kórházba kényszerítse őket.

Kérjük a tárcát, hogy ezt az Európában példátlanul szigorú, ésszerűtlenül túlszabályozott és szakszerűtlen szempontrendszert vonja vissza, a jogalkotásban pedig  azokra  támaszkodjon,  akiknek az otthonszülés  a szakterületük: a bábákra.

A petíciót közel 200 híresség aláírta, listájukat ide kattintva olvashatod >>>

Ha szeretnél tisztán látni az ügyben, szakértőnk cikke itt >>>

Fórum a témáról >>>

Kédezz a doulától >>>

Kép: Piqs.de - Bea lehnhoff


 
 
[2898]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x