Farsangi fejtörő: Milyen ruhát varrjak gyermekemnek?
Címlap / Otthon / Farsangi fejtörő: Milyen ruhát varrjak gyermekemnek?

Farsangi fejtörő: Milyen ruhát varrjak gyermekemnek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Farsang előtt már hetekkel korábban versengenek a gyerekek, tanárok és szülők, hogy minél izgalmasabb jelmezt készítsenek. De a farsang az iskolában nemcsak ruhabemutató, hanem játékok sorozata is. Egyes osztályok előadásokat készítenek, táncokat mutatnak be.  

Dzsesszbalett óra fiúknak is
Ági többszörös osztályismétlő volt az ötödik osztályban, jól fejlett, anyányi lányka. Az órákon ritkán szerepelt, jó magatartása miatt nemigen tűnt ki, legfeljebb szünetben verte a szemtelenkedő fiúkat. Januárban azonban jelentősen megnőtt a tekintélye. Dzsesszbalett órát tartott a lányoknak az órák között és lyukasórákon. Amíg be nem lépett a tanár az osztályba, a kislányok fegyelmezetten követték Ági utasításait, sőt, még az egyébként verekedő fiúk is rendezett sorban állták körül a lányokat, nem hallgatva el irigykedő bíráló megjegyzéseiket. De Ági pontosan tudta, kinek mikor kell lekeverni egy pofont, vagy órák után kérte számon a kéretlen tanácsokat.

A szülők eleinte háborogtak az új rendszer ellen, de Ági ügyesen elhallgattatta társait, a továbbiakban csak dicsérő szavakat mertek otthon mondani az új elfoglaltságra. Végül is majdnem mindegy, hogy egymást verik a fiúk, vagy Ági veri őket. Az utóbbi esetben még kicsit közel is kerülhettek Ági izgalmas bájaihoz, amitől egyébként kemény fegyelmezéssel tartotta őket távol.

A táncruhákat is maguk tervezték, s a szülőket sikerült varrásra bírniuk.

Sminkelj velünk! Tuti farsangi tippek >>

Történelmi korok ruhái
A történelem tanár rendszerint arra bíztatta a gyerekeket, hogy a tanult történelmi kor szerint öltözzenek csoportos jelmezbe. Vagyis az ötödikesek lepedőből készítsenek görög ruhákat, a hatodikosok a középkor lovagjaiként vívjanak párviadalt a hercegnők kegyeiért, a hetedikesek Palotást táncoljanak Erkel zenéjére.

A nyolcadikosoknak így a világháborúk jutottak volna, mert a gyerekeket ez érdekelte a legjobban a nyolcadikos anyagból. Ott is leginkább a film alapján a Perl Habour-i légitámadás, minthogy nem volt se szülő, se tanár, aki a légitámadást előkészítette volna, maradtak a huszadik századi varázslatok könyvénél, és boszorkány-seprővel jelentek meg Harry Potter társai kvadics-meccset illusztrálva.

Egyéni jelmezek
Mint kiderült, nemcsak a nyolcadikosok példaképe volt Harry Potter, a fél iskola hozott magával fekete köpenyt és seprőt, távolról sem azzal a céllal, hogy a rendezvény végén összesöpörjön. A magyartanár vezette be a jelmezeseket egy-egy odaillő verssel vagy énekkel.

A bohócról:
Az én apukám, egy olyan híres bohóc volt,
Mint amilyen még nem volt sohasem.
Cowboyok:
Mexikói préri pusztán cowboy lovagol,
Két oldalán két kolt fityeg, s vígan így dalol…
Angyalkák:
A lányok, a lányok a lányok angyalok,
A férfiakkal csak komédiáznak…

Úgy kapta elő memóriájából az ötvenes évek rádióműsorát, mintha tegnap hallotta volna. (A cikk nem ért véget. Lapozz tovább!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 10263 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x