Malacod van! De miért hoz szerencsét?
Címlap / Otthon / Malacod van! De miért hoz szerencsét?

Malacod van! De miért hoz szerencsét?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-23

Biztosan malacod van, ha szerencsés vagy! Ha pedig szerencsés vagy, hát biztosan megfogod az idei szilveszterkor is a malac farkát, nem úgy, ahogyan Fekete Péter öcsém, a kis ügyefogyott. De miért pont a malac hozza a szerencsét?  

Biztosan malacod van, ha szerencsés vagy! Ha pedig szerencsés vagy, hát biztosan megfogod az idei szilveszterkor is a malac farkát, nem úgy, ahogyan Fekete Péter öcsém, a kis ügyefogyott. De miért pont a malac hozza a szerencsét?

A malac – egyes hagyományok szerint - tisztátalan állat.
Mások szerint kitúrja a szerencsénket, kedves és jóképű jószág.

Az Egyesült Államokban a sertés népszerű kedvenc volt, ez már bejött Magyarországra is. Sokan lakásban tartják, sétáltatják és ugyanúgy idomítják, mint a kutyát. Az ilyen jószágra bátran rávághatjuk, hogy konyhamalac, mivel minden házi maradékot eltakarít.

Franciaországban a malacokat már néhány hetes koruktól fogva kiképzik, hogy megtalálja a szarvasgomba lelőhelyét, és azt a deres, fagyott földből kitúrja azt. Egy-egy ilyen képzett sertés ára igen magas, mivel a disznó maga is kedveli a szarvasgombát, és lég nehéz rávenni őkelmét, hogy ne fogyassza el a csemegét. A szarvasgomba ára ugyanis vetekszik az aranyéval.A határállomásokon pedig már egyre több helyen alkalmaznak szolgálatra sertéseket. Rex felügyelő kunkori farkincájú kollégái ugyanis szintén nagyszerű kábítószer felderítők. Bár egy hízott koca nehezebben pattan fel egy csempészáruval megrakott kamionra mint egy kutya, ám a szaglása mintegy 12x jobb a kutyáénál.

A sertések tartása mint láthatjuk, igen sokrétű, mégis a legtöbben ugyanarra gondolnak, ha róla esik szó: A disznóvágásra, az újévi malacra, és természetesen a szerencsére. A Dunántúlon a mai napig ilyenkor Karácsony, majd a farsang idején, télen van és volt a disznóvágások időszaka. Mégis télen is inkább csak vasárnap ettek húst, tartalékolták azt a nyári nagy munkák idejére. Lesütötték vagy füstölték, szokás volt egy disznólábat a következő évi disznóvágásra eltenni. Baromfit inkább csak ünnepeken vágtak vagy ha beteg volt a háznál. 

Én, ha tehetem, elkerülöm a disznótorokat. Nem szeretem a szenvedő állat látványát, a síró malacot és a hideg ráz attól, ha Szilveszter éjjelén citrommal a szájában feltálalják az apró malackát.

Aki szereti a disznóvágást, vagy a malacsültet, azt azért a világért sem akarom lebeszélni róla, de ha kedvet kap a malacpecsenye helyett inkább egy kis édességhez, idekészítek egy kedves malactippet:

Szilveszteri marcipánmalacka

Rózsaszín marcipánból formáljunk egy 3 cm magas és 4 cm hosszú hengert.
Végeit kissé gömbölyítsük ki úgy, hogy nudli formájú legyen.
Készítsünk kb. 1,5 cm átmérőjű golyót a fejnek, melyet kissé rányomva illesszünk a testre.
Az orra pici gomb, 2 lyukkal.
A helyére illesztve, kissé nyomjuk be hüvelykujjal.
A fülek 1-1 kis golyóból állnak, melyeket levél formára nyomjunk szét.
A csülkök hosszúkás bimbó alakúak, enyhén lapítva és behajlítva.
A szemek kis sötétbarna gömböcskékből készülnek úgy, mint a paták, melyekre villával mélyedéseket formázunk. (Ha nem esszük meg, apró borsszemet is használhatunk) 

BUÉK!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10878 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x