Kismama vagy? Maradj a lakásban!
Címlap / Otthon / Kismama vagy? Maradj a lakásban!

Kismama vagy? Maradj a lakásban!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-07

Hogyan menjen át a mama babakocsival a Blaha Lujza téren? Semmi gond sincs, ha már előzőleg is súlyemelő volt. Vagy ezoterikus tanulmányaiban annyira előre haladt, hogy gyerekestül átlevitál. Ha mégsem, akkor a gyereket, kocsit, táskát együtt a vállára kapja, és máris átszállhat a 7-es buszról a 6-os villamosra.  

Ha esetleg egy magyar mamának 2-3 kisgyereke van, akkor a nagyobbakat fölviszi – leviszi – a lépcsőn, visszamegy a kocsiért, addig a gyerekek kiszedik a koldusok kutyáinak szájából a maradékot, és már vacsorára sincs többé gondjuk.

Sajnos, hazánkban csak akkor kezdünk gondolkodni a helyes megoldáson, amikor már magunk kerültünk kerekesszékbe, vagy saját gyerekünk ül a babakocsiban. Ha pedig elalszik a baba, a Boráros téri hévtől csak a Mester utcánál tudnak felszállni a villamosra, ott van emelkedő (lift pedig sehol sincs – nem vagyunk Londonban).
„Sok intézménynél nem tudják, hogy nekik is segíteniük kell. Még több negatív választ kaptak, amikor az érzékszervi fogyatékosok segítésére kérdeztek rá. Az intézményvezetők negyven százaléka nem érezte kötelességének, tizenöt százaléka pedig nem tudott róla” – írja a Reggel című lapban Zsidai Péter.

Kerekesszék
A Margit kórház egyik kis szobájában ül egy fiatal asszonyka, Csilla. Kemoterápiás kezelést kap. Kérdésünkre elmondja, hogy vastagbélrákja van. Nemrégiben volt az Egészségügyi Minisztériumban konferencia a vastagbélrákról, s bár erre az évre nulla forintot irányzott elő a kormányzat erre a rákszűrésre, mégis bíztatjuk, hogy meg fog gyógyulni. Annál is inkább, mert látjuk, hogy az Agykontroll könyvet olvasgatta előzőleg. Jó téma az agykontroll, vagy bármelyik alternatív házi-gyógymód, mert reményt ad a javulásra – legalábbis a kedély javulására. Ez annál is inkább fontos, mert Csillát kilenc éves kislánya várja otthon.

Akadálymentesítés
Csilla számára ez a szó nemcsak szükséglet, hanem munkahely, az aktív cselekvések, gondolatok színtere. Az ő sorsában sok ezer halmozottan hátrányos helyzetű ember gondjaira ismerünk. Ahogy soroljuk a felvetett problémákat, azok mindegyike egy-egy érzelmi szálat bontakoztat ki. De ezek mögött ott az elszánt akarat, hogy a kislányt neki kell fölnevelnie, szerencsére nagyon jó férje van, aki megérti és megosztja terheit. Már az óvoda-, iskolaválasztás is kérdéses volt, hiszen az iskolákban nincs lift. Hogyan menjen fel a kerekes-székes szülő az emeletre szülői értekezletre? Szerencsére találtak egy iskolát, amely az otthonuktól sincs messze, és kerekesszékkel is be lehet menni.

Bizony jó lenne, ha el tudna menni egyszer egy Agykontroll tanfolyamra. De kérdés, hogyan fogja eltölteni azt a négy napot a gyerek nélkül, amikor még a kórházba is nehezen jön be, mert addig is távol vannak egymástól. Mégis meg kellene oldani ezt a kérdést, hogy megerősödjön a hite, és megerősödjön teste-lelke a közösség hatására. Igazi nemes szívű ember, aki másokon is segíteni akar, de ahhoz neki magának is bizonyítani kell, hogy a tudat sok mindenre képes.

Kilépés a múltból
Csillát nem kell bíztatnom, mert a múltját csak arra használja, hogy kiindulásként felmérje a jelenhelyzet adottságait. Tanul, hogy segítsen magán és segítsen másokon. Most találkoztunk először ezzel a helyzettel, ajánlani se tudtuk az elfásult betegeknek, hogy saját szenvedéseiken túllépve másokat akarjanak gyógyítani. A kettő gyökeresen összefügg. A nagy beavatásokon mindig megkérdezik, miért akarsz részt venni? Kin akarsz segíteni? Ha valakinek az a célja, hogy felnevelje a gyerekét, dolgozzon, pénzt keressen a jövő generáció számára, az nem tespedhet bele a saját múltjába.
„Még húsz évig dolgoznom kell, hogy felneveljem a gyerekemet, hogy három-négy feljárót megtervezhessek kismamáknak, kerekes-székeseknek, hogy a vakok számára beszélő lámpákat állítsanak fel az átjárókon, de legfőképpen azért, hogy tudjanak valakihez fordulni azok, akik keresik a jobb megoldást. Együtt könnyebb.”

Simonton módszer
Klári összetett lábakkal ül a kezelőben az ágyon, keze kérés-mudrában fölfelé nyitott. Előtte nyitva van egy könyv: Simonton: A gyógyító képzelet (Egészségforrás Alapítvány). 

HarmoNet-tipp: Az Egészségforrás Alapítvány>>

A könyv és a gyakorlatok azokhoz szólnak, akik részt akarnak venni kezelésük folyamatában, felelősséget vállalnak magukért és a gyógyulásukért. A félelem a haláltól, a könyörgés kevés a lélek újjáteremtéséhez. Meg kell tanulni felépíteni a jövőt, képekkel, imaginációs munkával segíteni a szervezetet az orvosi kezelés mellett. Mindig segítséget kapunk, ha mások tapasztalatait is figyelembe vesszük, együtt dolgozunk egy közös célért. A megterhelő lelki helyzeteket relaxációval lehet feloldani, új célokat kitűzni, s azokat részletesen, pontról pontra kidolgozni előbb képzeletben, aztán a gyakorlatban is.
A gyógyító kép mögött van a Titok, amelyre a gyógyuláshoz szükségünk van.

Vitassuk meg! Akik utálják a nőket és családokat >>

Dobosy Ildikó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2202 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x