Leszedni tilos!
Címlap / Otthon / Leszedni tilos!

Leszedni tilos!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Idén a kedvező időjárásra való tekintettel, nagyon korán jelentek meg a hóvirágok. De jobban tesszük, ha nem szakítjuk le, ugyanis ez a kis virág egy ideje kihalófélben van hazánkban, 2005 óta pedig hivatalosan is védettnek számít. Eszmei értéke szálanként 10.000 Ft!  

Mikor meglátom a még fagyos földből kibújó hóvirág fehér fejecskéjét, tudom, most már csak néhány hét, és végre megérkezik a tavasz! Nehéz megállni, hogy ne vigyünk haza egy kora tavaszi kirándulás során felfedezett hóvirág-lelőhelyről néhány szálat ebből a kedves, a maga egyszerűségében mégis páratlanul szép virágból! Hibát követünk el, ha így teszünk, ugyanis még az Európai Közösségben is a „természetvédelmi szempontból jelentős növényfajok” közé sorolták.

Hóvirág legálisan
Ha semmiképpen sem akarunk lemondani arról az élményről, hogy saját otthonunkban csodálhassuk ezt a hófehér virágot, akkor irány a virágbolt, ahol megvásárolhatjuk cserépben nevelt példányait! Mindenképpen jobban járunk ezzel a tettünkkel, ugyanis így sokkal hosszabban élvezhetjük a hóvirág látványát, sőt, mivel hagymás, évelő növényről van szó, ezért a következő télen sem maradunk le a tavaszi hírnök lélekemelő látványáról.
 

Van viszont, egy másik módja is, hogy örökéletűvé varázsoljuk ezt a kis múlandó csodát. A képzőművészet rengeteg módon feldolgozta már a hóvirág témát. Viszont láthatjuk festményeken, díszítő motívumokon, hímzéseken, versekben, sőt akár még papírból hajtogatott formában is az óvodákban.

Remény és tisztaság
És most nézzük meg, milyen szimbólumok, mítoszok fűződnek a hóvirághoz! A görög mitológiában a Danaidák Ősanyjának, Iónnak alakja fűződik e névhez.
A keresztény kultúrában pedig Máriát szokták hóvirággal ábrázolni. Mindemellett egyúttal a remény és az elégtétel szimbóluma is, mert állítólag ez a növény vigasztalta látványával a Paradicsomból kiűzött első emberpárt. Jelentése virágnyelven:

"Örvendj a jelennek és a jövőnek, s a szomorú múlt emlékeinek ne engedj helyet a szívedben!"

A virág hófehér színével a reményt és a tisztaságot jelképezi. Az ifjú szerelmes férfi például tiszta kedvesének választhatja ajándékba. De jobban teszi, ha nem szedi le, hanem termőhelyén mutatja meg kiválasztottjának a kis virágot! Ha ezt teszi, akkor még sok más szerelmes pár is gyönyörködhet évek múlva is a hóvirág eredeti, érintetlen szépségében.

Mindenesetre egy biztos. Ne várjuk, hogy nőnapra hóvirágcsokorral lep meg minket kedvesünk, vagy ha mégis ez történik, akkor reménykedjünk, hogy saját kertjében szedte!

-dn-

Képek: piqs.de: Mishell Wendl

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3420 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x