Fakó, üres párkapcsolat? - Szerelmi csőd egy kanapén
Címlap / Otthon / Fakó, üres párkapcsolat? - Szerelmi csőd egy kanapén

Fakó, üres párkapcsolat? - Szerelmi csőd egy kanapén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Furcsa üresség jellemezte kapcsolatunkat. Alapvetően minden rendben volt.. és mégsem. Nagyon nehéz volt megmondani, mi hibádzik. Aztán kiderült: rossz helyen van az ágyunk!  

Akkoriban költöztünk össze, és kezdetben az új kapcsolati minőségnek tudtam be a feszültségeket. A keleti térrendezési módok nem voltak számomra ismeretlenek. Persze azért azt sem állíthatom, hogy a végletekig elmélyültem bennük. A lakás kialakításán nem sokat változtathattunk, a bérleményeknél gyakori a megkötés.

A tulajdonos megkért minket, hogy semmin se változtassunk. Néhány dologra még vevő volt, de később aztán mindennek véget vetett. Néha azt gondoltam, a nehézség abból fakad, hogy még egyetlen családi kép vagy romantikus pár-kép sincs a falon rólunk – mert mint az asszony mondta, nem lehet szétfúrogatni a falat.

HarmoNet tipp: 5 tipikus Feng Shui tévhit >>

Társasági összejövetelekre jártunk, és szerveztünk. Próbáltuk elhessegetni a gondokat. De érezhető volt, hogy valami nem stimmel. Bánatomban édességekkel tömtem magam, és többet felszedtem így a kelleténél. Ezt később sikerült korrigálni, de nem éreztem, hogy külsőm bármely irányú változása a kapcsolatomat alakítja. Törvényszerű, hogy egy összeköltözés megnehezíti a párok életét? Azokét, akik annak előtte az együttlétre vágytak?

Inkább talán boldognak, élettel telinek kellene lenniük egy ilyen lehetőségtől. – gondoltam. Ennek ellenére viták sem voltak jellemzőek kapcsolatunkra, pusztán pangó állóvíz érzése kerülgetett magánszférámban.

A probléma

Egy szép hétvégén, párom barátai érkeztek vacsorára, én pedig meghívtam egyik kolléganőmet, aki új volt cégünknél, és úgy tűnt hamar egymásra találtunk. Sok közös témánk volt és úgy általában kellemes társaságként jellemezném. Otthonunk – a bérlemény, nem volt túl nagy – ezért egy nagyobb társasághoz, mindig – ha kínos is – de nappaliban terítettem, ahol ki lehetett húzni az étkezőasztal mindkét felét. Itt rendezkedtünk be. Emlékszem, már az első pillanatban hátrahőkölt a szobaajtótól. Nem értettem a viselkedését, aztán jelezte, hogy majd később elmondja. Meglehetősen izgultam, mi nem tetszett neki otthonunkban, így tűkön ültem a vacsora alatt. Később valóban tapintatosan félrehívott, és megkérdezte, hogy milyen kapcsolatunk a párommal.

Pocsékul éreztem magam, mivel ismeretségünk túl friss volt még ahhoz, hogy így a vesémbe lásson, és a magánéletről mindig csak felszínesen ejtettünk szót. Próbáltam neki elmondani, hogy minden kedvezően alakul, lépdelünk előre az élet lépcsőin, de talán a munka, vagy az élettér, de úgy érzem, nem figyelünk egymásra. Kolléganőm elmondta, hogy a Feng Shui, a Szél és Víz tudományának szakértője, és hogy a szerelem területe nálunk meglehetősen "kritikusan néz ki". Nem vitás, nem erős, csak: üres.

Persze számomra sem volt idegen ez a módszer, amennyire alakíthattam otthonunkon, mindig meg is tettem, és a szerelem területére toltuk át az óriási, íves, lágy formájú sarokkanapét, amelyen a vendégek is ültek mindig. Úgy éreztem, ezzel már rendben is van a terület, hiszen egy kanapé sok mindenre jó lehet. Mindenki látja, milyen nagy és tökéletes, kényelmes.

A megoldás

Kolléganőm azonban ellentmondott nekem: "Ha nem te használod, mert összecsukva díszeleg a közönségnek, akkor nem nagyon lesz magánszférád." Aztán így folytatta: "Ez egy nagyon zömök sarokkanapé, a szerelem terület sarkát hatalmas ívvel kerüli el."

Láttam az igazát. A kanapén valóban a sok habzó ív eltartott a faltól, és a sarokban hatalmas holt teret hagyott a szerelem területén, amely a lakás és a szoba szerelem sarka is volt egyben. Tovább rontotta a helyzetet, hogy erre a szobára nyílt a főbejárat is légvonalban, sőt, elmondása szerint, kifehérített a kapcsolatunk, amiért a hófehér falakon semmi sincs, a kanapé fölött 3 m 20 cm magasságig a kopár falak jelképezték magánéletünket.

Éreztem, hogy bevillan ez a tudás, éreztem igazát és szerettem volna jóvátenni, amit a tudatlanságommal elrontottam, ugyanis a kanapét én magam szerveztem ide, bele sem gondolva, hogy itt esetleg rossz helyen lesz.

Mivel a falfúrást továbbra sem engedélyezték, ezért aztán a kanapé új helyet kapott, egy kissé kiugró falrészhez került rövidebb oldalával. A szerelem területre egy hatalmas virágtartót vettem, gyönyörű kovácsoltvas elemekkel. Ide, pedig nem csak zöld növényeket, hanem virágos szobanövényeket is vettünk. Nekem nagyon tetszett az új megoldás.

A kapcsolatunk?

Lassan indult be ettől a változástól is. De egyértelműen fejlődött. Biztos voltam benne, hogy az élettér harmóniája majd kihat életünkre, és talán a pozitivitásomnak is köszönhetően – így is történt.

   

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x