Meddig tűrsz még Földanya? - A halálraítélt bolygó megmentése...
Címlap / Otthon / Meddig tűrsz még Földanya? - A halálraítélt bolygó megmentése

Meddig tűrsz még Földanya? - A halálraítélt bolygó megmentése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A természeti katasztrófák szemünk előtt zajlanak le, az adatok és elképzelések mind az emberiség ellen szólnak és egy végzetes jövő felé mutatnak. Az utolsó pillérek, az utolsó kijárat. Te tovább hajtanál? 

Lesz változás?
Ahogy a világsajtó vezető gondolkodói – a világ gondolkodásának "irányítói" – felismerik, hogy nemzeteink a környezeti szűkösség és a természeti katasztrófák dekádjába érkeztek, szinte futószalagon érkeznek az adott országok energetikai pozíciószerzéséről szóló hírek. A szakértők úgy érzik, tisztában vannak azzal, hogy e harcokban hol helyezkedik el a Magyarország nevű állam. Csakhogy a világ fordult egyet: a környezeti összeomlás fenyegetését felismerő népek sajátos szövetségi rendszereket hoznak létre, függetlenül attól, hogy különböző kontinenseken birtokolnak Föld-darabokat.

Tény, hogy a polgárok Dél-Amerikában, Ázsiában, Európa egyes részein szinte egy időben fordulnak az emberhez méltóbb élet, a környezettel való együtt létezés irányába. Az újfajta tudatosság teszi lehetővé, hogy ezen országok egészen új életfeltételeket biztosítsanak maguknak, friss gazdasági kapcsolatok kiépítésével, modern, az élettér megóvását szavatoló technikák közös kifejlesztésével és azáltal, hogy előbb-utóbb leválnak az olajgazdaság egyre súlyosabb függőséget szenvedő tömbjeiről.

HarmoNet tipp: A Föld napja >>

Életmentő kritika
"Mára jutottunk el oda, hogy nagyhatalmak és megkerülhetetlen államok vezetői is képesek eldobni a politikai korrektség kiüresedő kórságát, hiszen felismerik, önérdekük mást kíván." Ilyen üzenetet közvetít Evo Morales bolíviai elnök levelének tartalma, melyet a világ és az ENSZ vezetőinek címzett. A levelet a fél világ sajtója közölte. Az államelnök dél-amerikai, őslakos indiánként vezeti országát, olyan szociális érzékenységgel, amilyen az Európának ismeretlen. Van bátorsága ellentmondani a Világbank és más nemzetközi szervezetek "ajánlásainak", és képes nem politikai nézőpontból szemlélni az emberiség sorsfordulóit.

Klímakatasztrófa
Morales szerint a világ ma az éghajlatváltozás okozta lázban ég, a kórokozó pedig a globálisan elhibázott, embertelen növekedési minta. Ezt támasztja alá a klímakatasztrófát okozó szén-dioxid szintje, tízezer év alatt csak mintegy tíz százalékot emelkedett, viszont az elmúlt kétszáz év iparosodásának következtében a kibocsátás harminc százalékkal emelkedett a Földön, és a döntő többségéért a "fejlett" Európa és Észak-Amerika felel. Talán az sem véletlen, hogy az elmúlt ezer év legmelegebb nyara a 2005-ös volt - bár a 2007-es év augusztusi csúcsa rövid, de elviselhetetlen állapotokat teremtett e mellett - a szerk.

Morales talán az egyetlen elnök, aki érdemben foglalkozik azzal, hogy az emberiség saját földjét perzseli fel, mely folyamat csak gyorsulni látszik. E sivár jövőképet elemezve nem árt megvizsgálni a nemzetközi célkitűzéseket. Ezek lényege: semmit sem változtatni a Földet romba döntő recepten: fenntartani a növekedést, a fogyasztás megállíthatatlan ösztönzését és azokat az egyenlőtlenségeket, amelyek elvezettek odáig, hogy évről évre gyorsabban éljük fel a természeti kincseket. A mai célkitűzések lényege nem az, hogy visszakapcsoljunk egy növekedési sebességfokozatot, hanem a gépek "zöldre festése", azaz szennyezzenek egy kicsit kevesebbet, ígérjenek szép erdőket, mezőket ötven évvel későbbre is, de ne vegyenek el egyet sem az emberiség nehezen kitalált, mai jogai közül.

Javaslatok, megoldások
A fentiek fényében talán nem véletlen, hogy a probléma megoldására ugyanazon javaslatokat teszi a dél-amerikai indián és a belátó magyar szakértők többsége is. Ezek lényege röviden a következő. A ma leromló természeti erőforrások, főleg a víz és a termőföld árát olyan szintre kell emelni, hogy ne érje meg őket túlhasználni. Mindezt oly módon kell kivitelezni, hogy a lakosság ne járjon rosszabbul. Meg kell szüntetni az ásványi energiahordozókra adott állami támogatásokat, mert indokolatlanul segítik elő a légkör szennyezését, magyarán az olaj égetését. Továbbá állami szinten is elő kell segíteni a magánbefektetéseket minden tiszta energiaágazatba.

Új útra lépni
"Alapvető irányváltásra van szükség, hogy ne legyünk tovább a Föld halálraítéltjei" – véli Bolívia elnöke. Észak és Nyugat országainak hatvan-nyolcvan százalékkal kellene visszaszorítaniuk szennyezőanyag-kibocsátásukat, ha nem akarjuk, hogy az évszázad hátralévő részében visszafordíthatatlan legyen életterünk, ezáltal életminőségünk leromlása. Éppen ezért Morales mellett sokan szorgalmazzák egy olyan környezetvédelmi világszervezetet megalapítását, amelynek döntései mindenkire kötelezők lennének. Új mutatókra van szükség, hogy környezetünk állapota mérhető legyen, és össze lehessen hasonlítani az emberi fejlődés ütemét a környezeti "lábnyomunkkal". Ez elengedhetetlen, mert nem tartható fenn, hogy a világ három leggazdagabb családjának éves jövedelme meghaladja a Föld 48 legszegényebb országáét, és hogy az Egyesült Államok és Európa természeti kincseinkből nyolc és félszer annyit használ el, mint a világ átlaga.
Evo Morales saját bevallása szerint a történelem hívószavára Latin-Amerika és a világ őslakói elsőként válaszolnak, harcba indulva az élet megóvásáért.

Mit tehetsz Te, kedves Olvasó?

  • Olvasd el a vegyi termékek leírását és ne használd a mérgeket!
  • Haszánáld a szemetest és minél több felesleges csomagolás nélküli terméket
  • Ügyelj arra, mit öntesz a lefolyóba, ugyan a szenny életedből távozik, visszakapod ivóvízben!
  • Tudakozódj a megújuló energiákról
  • Ne használj felesleges áramot, személygépkocsit
  • Törekedj a környezettiszta termékek használatára
  • Tanítsd meg erre gyermekeidet is!

Április 22. a Föld Napja! Sokan faültetéssel, kertápolással, szemétszedéssel, előadásokkal, meditációval emlékeznek meg. Te is tégy valamit! Legalább gondolkozz el az olvasottakon!

Zsiga Dániel-Fodor Kata

HarmoNet tipp: Hogy ne kapjunk hőgutát >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4645 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x