Ifjú dívák a színpadon! - Nem lehet elég korán kezdeni
Címlap / Otthon / Ifjú dívák a színpadon! - Nem lehet elég korán kezdeni

Ifjú dívák a színpadon! - Nem lehet elég korán kezdeni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A gyermekek imádják a táncot, a mozgást. Nem érdemes megakadályoznunk őket ebben! Nem csak a kislányok, a kisfiúk is örömmel kezdik riszálni a popsijukat, rázni a csípőjüket, ha ritmikus zenét hallanak. 

A hastáncos kislányok kiegyensúlyozottak, elfogadják alakjukat, nem csinálnak problémát semmilyen „testi hiányosságukból”. Kitáncolják magukból az esetleges feszültségeket, élvezik az önkifejezést, élvezik a mozgást, élvezik, hogy igazán nőies, szép ruhákba bújhatnak – ami, azt hiszem, „genetikailag kódolt” minden nőnél.

A „rivaldafény imádata” pedig sokkal inkább az egyén karakterétől, mintsem az életkortól vagy a hastánctól függ. Vannak a hastáncórákon olyan kislányok, befelé fordulóak, nem szeretnek fellépni. Akik csak otthon táncolnak, a maguk örömére, vagy esetleg a családtagjaik kedvéért.  Vannak azonban olyanok is, akik már a kezdetektől fogva tudják, hogy őket „az isten is dívának teremtette”, és hihetetlen természetességgel mozognak a színpadon.

A cikk első része>>>



Ősidőktől fogva
Ne feledjük el azt sem, hogy a hastánc egy hihetetlenül természetes mozgásforma, amely az évszázadok, évezredek során teljesen a női testre lett szabva. Gyengéd a testünkhöz, egy igazi „gyógy”-torna testi és lelki értelemben is. A célja elsősorban nem a most divatos fogyás-zsírégetés- izomépítés, hanem az, hogy boldogsághormonokat termeljen minden életkorban, finoman átmozgassa a testünket, megmasszírozza a lelkünket, felemeljei a szellemünket….

Az arab országokban a hastánc a nők mindennapi életének része.
Az eskövőkön, női összejöveteleken minden nő táncol, csöppségektől az öregekig. A tánccal készítik fel a kislányokat a női létezésre, a szülésre, az örömteli szexuális életre, a gyereknevelésre, a férfiakkal való bánásmódra, egyszóval – az Életre.  Ott nincs aggódás, nincs félelem, csak az öröm tánca létezik.   

HarmoNet tipp:
Kismama hastánc>>>

A kislányok „női öntudatra ébredésének” szempontjából pedig nincs „idő előtt” kategória. Ahogy már említettem is, véleményem szerint sosem lehet elég korán kezdeni a hastáncot. A kislányok még igazi NŐK, akár a szépítkezésről, öltözködésről, akár a babázásról vagy főzésről van szó. A hastánccal megőrizhető ez az állapot, és a nőies, magabiztos kislányok életvidám, életszerető, kiteljesedett, virágzó nővé válhatnak.

Ezzel esnek egybe Kriston Andrea gondolatai is, aki az intim torna kapcsán szintén kitér említi a gyermekek tréningjére is:

„A testtudat fejlesztése, a testérzetek tudatosítása, a medencére ható helyes szokások kialakítása, az izommozgások megtanulása mind megtörténhet gyerekkorban. A testünkhöz való viszony meghatározza rejtett izmaink védelmét, a működésükben való felelősségvállalást. A gyerekek felkészítése a szexualitásra, a kislányok felkészítése a várandósságra, a szülésre szép szülői feladat, melyet már kiskorban érdemes elkezdeni. Ekkor kezdenek valamit hárítani, szégyennel szemlélni, bűntudattal megélni, ami mind nem kedvez a pszichoszexuális fejlődésnek. A gyerekek nagyon ügyesek, az alapmozgásokat könnyen elsajátítják, és ha időben megtörténik mindez, akkor szülés idejére már ügyes, irányítható, felkészített gátjuk lesz. Képesek lesznek a női belső erejük megtartására időskorukban is. Már gyerekként érdemes felkészíteni őket a szexualitásra (hagyni az érdeklődés megmaradását a másik nem iránt), a várandósságra (érzelmileg), a szülésre (tréninggel), a menopauzára (a csontrendszer építésével).”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x