A jel, amit az autósok többsége nem ismer: Baba az autóban...
Címlap / Otthon / A jel, amit az autósok többsége nem ismer: Baba az autóban

A jel, amit az autósok többsége nem ismer: Baba az autóban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Vagy ha fel is ismeri, fogalma nincs, hogy éppen neki szól, hogy azért jeleznek neki, mert ez neki magának is fontos információ lehet. Néha nagyon primitíven viselkednek. Ha tudnák, mit is művelnek valójában, akkor saját magát vágná pofon legtöbbjük. A jel, amiről szó van, pedig ott díszeleg akár a saját autója fenekén: Baba az autóban!  

Minél nagyobb, annál inkább!

Minél nagyobb a mögöttünk haladó kocsi, annál inkább nem tudja a sofőrje, mit jelent a jel az autónk fenekén.  Látta már, sőt el is tudja olvasni, de ez neki egyáltalán nem jelent semmit. Sajnos közülük sokan nem fogják olvasni ezt a cikket sem – azért ez ellen tehetsz, küldd el legalább 5 autós ismerősödnek, akikről gondolod, hogy okulnának belőle. (Vagy osszd meg a facebook-on!)  
Az autósok ugyanis többnyire még sosem gondolták végig, miért is figyelmeztetés számukra, ha kisgyerek – netán több kisgyerek – van egy autóban. Legtöbben azt hiszik, arról szól az egész, hogy vigyázni kell, nehogy koccanjunk. Vagy még ennyire sem gondolkodnak el a dolgon. Pedig az autós szülők nem véletlen találnak ki mindenféle formákat arra, hogy felhívják a többiek figyelmét arra: BABY ON BOARD – Baba az autóban.

 
Akik szembeköpnék magukat, ha tudnák, mit művelnek, legjobb, ha tudatosan végigolvassák az itt leírtakat! Igen! Lehet, hogy Te is közéjük tartoztál!

Mától, ha ilyen jelet látsz egy autón, függetlenül attól, hogy látható-e benne a baba vagy sem, tartsd be az itt leírt figyelmeztetéseket. A babák ugyanis nem mindig látszanak az ülésben. Néha egész picikék. Néha lehanyatlik a fejük, mert alszanak. És néha tényleg nincsenek a kocsiban… de az anyukájukat/apukájukat attól még hazavárják.

4 fontos tiltás, amire figyelmeztet ez a tábla!


  • NE dudálj! – lehet, hogy a kicsi nagy nehezen éppen most aludt el. A dudálásoddal pedig felébreszted. Ha a te gyerekedet ébresztené fel valaki egy ok nélküli idegbajos dudálással, te vajon mit tennél vele? Ugyanez vonatkozik rád is.

     

  • NE előzgess ész – és jelzés - nélkül! – Lehet, hogy az autós előtted egy kicsit ügyetlenkedik az úton, de talán azért, mert az ülésben hátul ülő gyerekek ordítanak, vagy éppen leejtették az életfontosságú akármit, amit a kezükben szorongattak, és most nem jutnak hozzá. Ha a szülő fel akarja venni azt a dolgot, lehet, hogy spétel a pirosnál, vagy egy kicsit bizonytalanabb lesz. Hidd el – kibírod! Ne veszélyeztesd az ő életüket, ha már a magadé nem szent.
     
  • NE parkolj rájuk! – Pláne ne parkolj be előttük arcátlanul. Egy babakocsi két autó között való áttolásához, vagy egy gyerek a babakocsiból az ülésbe való átrakásához nagy hely kell. Akkora, hogy rendesen nyitható legyen az ajtó. Ha ráparkolsz az ajtóra, az anyuka képtelen lesz betenni a babát a kocsiba. Gondold el ezt egy kis esőben, két gyerekkel. … Most ugye csodálkozol, hogy eddig még nem öntötték még végig a kocsid oldalát valami jó kis undi cuccal?
     
  • NE anyázz, ne rinyálj, ne bunkózz! – A baba az autóban akár bőghet is, akár be is kakilhat, rettentő szaggal beterítve az utasteret, sőt akár valami baja is lehet. Ilyenkor a sofőr egészen meggondolatlan dolgokat kell hogy műveljen. Ki kell hogy szálljon, meg kell hogy fogja a gyermeket, és ezt akár a legforgalmasabb utcán kell megtegye. Ne akadj ki ezen, hiszen általában az ok igen fontos, és ez az autó tovább is halad, amint elhárította az akadályt, nem úgy, mint az egyszeri öcsi, aki csak hamburgerezni ugrik be egy kicsit, kivágva az elakadást jelző lámpát, azért akad miatta az egész kocsisor. Lehetőleg ne kiabálj bunkó szövegeket a nyitott ablakon, hiszen a kicsik megtanulhatják a káromkodást. (Reméljük, ez esetben ezekből a gyerekekből lesznek azok a "mai fiatalok" akik idős anyukádat illetik majd először ezen szavakkal!)

A babákkal, gyerekekkel való utazás sok nehézséget jelent a szülőknek, és a többi autós szintén sokat tehet azért, hogy ne trauma, baleset és szenvedés, hanem vidám kaland legyen egy autózás.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6318 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x