Új életforma - Úszó városok az óceánokon
Címlap / Otthon / Új életforma - Úszó városok az óceánokon

Új életforma - Úszó városok az óceánokon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-24

Nem csak a világűrt készül meghódítani az emberiség, betelepítené az óceánokat is. Ezúttal a vízre épített városokkal kísérleteznek. 

Nem, nem Velencéről lesz szó. A félig szigetekre, szárazföldre épült, süllyedő csodaváros már nem kihívás a mérnökök számára, akik egész repülőteret építettek a nyílt vízre Japánban, és nem megoldás a túlnépesedett, egyre élhetetlenebb körülményeket nyújtó megapoliszok tehermentesítésére sem. Most az óceánokra épülő, úszó városokkal kísérleteznek mérnökök, tudósok, akik megbízói milliárdos ingatlancégek. Vajon valóban a tudományról van-e szó, vagy hatalmas üzletről? Inkább ez utóbbiról lehet szó. Annak ellenére, hogy az úszó városok megoldhatnak szociális problémákat, és alkalmasak kísérletekre, valamint mérnöki csúcsteljesítmény kell létrehozásukhoz, elsősorban hatalmas bevétel, és kivételes üzleti lehetőség egy önálló, úszó város. Nézzük, miről is van szó!


Az ötlet nem új keletű, hiszen már filmet is forgattak ebben a témában, ha még emlékszünk a Waterworldre.

Nos, valami ilyesmiről lenne szó, persze hipermodern kivitelben. Önellátó, önfenntartó luxusváros, ami valahol az óceánon úszik, távol minden emberi bajtól. Utópia? Lehet. A kutatásokba ennek ellenére milliárdokat ölnek. Elsőként vagy tíz éve a „Freedom Ship” nevű hajóval kísérleteztek. Ez az elképzelés volt az első az úszó városok történetében. A 25 emeletes, önálló életet élő hajóóriás egy komplex várost rejt: irodákkal, kórházakkal, iskolákkal, lakásokkal, szórakozó negyedekkel, sportpályákkal, reptérrel, növényházakkal, színházzal, koncertteremmel, és mindennel, ami egy városban megtalálható. A 100.000 ember befogadására alkalmas városhajó igen szigorú biztonsági felügyelet alatt áll, a Nagy Testvér mindent és mindenkit figyel, így kívánják elkerülni a bűnözést. A tervek évek óta elkészültek, sokan már lakást is vettek a hajón, de a megvalósítás még várat magára.


HarmoNet tipp: Népesítsük be a Marsot>>>

Újabban a mérnökök ugyanis nem hajóban gondolkodnak.
Egész szigetet építenének, amely hordozza a várost, ám ez sem lenne rögzítve az óceán fenékhez, hanem szabadon lebegne. Merülési mélységét szabályozni tudnák hatalmas levegő tömlőkkel, ennek viharok idején igen nagy lenne a jelentőssége. A legmodernebb technikával készült, minden földi jóval felszerelt szigeten szintén luxuskörülményeket álmodtak meg a befektetők és a kivitelezők. Néhány milliárdos kutatóintézetet alapított, hogy kiderítsék, hogyan tartható fent egy önellátó város a nyílt vízen, valamint kiderítsék, társadalmilag hogyan működne egy ilyen úszó sziget.


A kutatások nagyban folynak, de a megvalósítással lesznek jogi problémák.
Sokan máris azzal vádolják a befektetőket, hogy saját államalapításra készülnek, valamint azzal is, hogy sehova nem tartozó városuk adót sem fizet majd sehová. A lakások eladásából származó hatalmas vagyon, vagy az óceánok még kihasználatlan energia, élelem és nyersanyagforrásai nem kis anyagi hasznot hajthatnak! Ráadásul egy ilyen úszó várossal lehetőség van a kalózkodásra is, és soha nem lehet tudni azt sem, mikor, hol, melyik állam közelében bukkan fel. Nem lehet ellenőrizni, nincsenek határai, sem politikai hovatartozása. Egyszóval, már maga az ötlet is igencsak felkavarta az indulatokat, és sokakban kelt félelmet egy teljesen független, önellátó, földrajzi helyhez nem köthető és politikailag kevésbé befolyásolható úszó város.

Arról nem szól a fáma, hogy például hadserege lenne-e egy ilyen megapolisznak, de ahol 100.000 ember él, ott valamilyen rendfenntartó erőre szükség van, és valószínűleg, ha tulajdonosai úgy akarják, komoly haderőt képviselhetnek technikailag is.

Fórumozók ide!>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4404 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x