Méret helyett a fazon a lényeg? - Kinek nagyobb szindróma...
Címlap / Otthon / Méret helyett a fazon a lényeg? - Kinek nagyobb szindróma megdöbbentő fotókkal

Méret helyett a fazon a lényeg? - Kinek nagyobb szindróma megdöbbentő fotókkal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ha szeretünk kirándulni, s a faluturizmus is kedvünkre van, akkor Erdély felé is vehetjük az irányt a nyáron. A különös természeti képződmények mellett meglepő emberkéz alkotta remekekbe futhatunk. Hogy mi motiválja erre a gazdákat, s mit árul ez el? Ha a férfierő átsüvít a házon - avagy tető alatt bizalmasan súgjuk, kinek mekkora. 

Erdélyben nagyon szép tájakat láthatunk, s néhány olyan különleges természeti képződményt is megnézhetünk, mint például a Gyilkos tó, vagy a Parajdi sóbánya. A terület műemlékekben gazdag, s a házigazdákban sem fogunk csalódni. 


A szélsőségek sajnos mindenhol jellemzőek, egészen lepusztult vidékeket is láthatunk, de szépen rendben tartott falvakat is találhatunk. Annyira éles lehet az ellentét, hogy néha a düledező "fészerek” között emelkednek azok a "neoroma” paloták, amelyek messziről magukhoz vonzzák a szemet.

HarmoNet tipp: A Kárpátok Őre >>

Az aluminiumlemez tetővel készített tornyos csodák elképesztően feltűnőek. A hagyomány szerint minél több torony díszeleg a tetejükön, annál gazdagabb a tulajdonos. Különös hagyomány a férfierő, a családfő hatalmának kifejezésére és a család befolyásosságának megmutatására.


Szinte képtelenség nem észrevenni, hogy az indiai épületek stílusát viseli magán ez a néhány toronycsoda. A cizelláltság, a díszítés, a körfolyosós, már-már mediterrán megoldások, pagoda szerű tető, amely azonban inkább stíluskeverésre figyelmeztet bennünket. Összességében kínai modernizmust, de Dél-indiai templomi stíluselemeket is hordoz magán, természetesen az irányító istenségek szobrai hiányoznak a remekekről.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5370 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x