A homoszexualitás jelei a gyermek rajzaiban - Ismerd fel korán!...
Címlap / Otthon / A homoszexualitás jelei a gyermek rajzaiban - Ismerd fel korán!

A homoszexualitás jelei a gyermek rajzaiban - Ismerd fel korán!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Féltem a gyerekem! Belebújt Rékába a Bence, vagy netán fordított a helyzet? -Avagy fellelhető-e a kislányokban a férfias jellem, vagy a fiúkban a kislányos? Netán jobban érdeklik a hasonló neműek? Hogyan látszik ez a rajzukból?  

A felnőttek között is vannak férfias nők és nőies férfiak. Nem véletlen az, hogy a grafológusnak nem kell kitalálnia az író nemét, hanem alapinformációként kell közölni. Tehát ezzel még a kisgyermekek esetében is számolnunk kell.

Bizonyára ismert az a jelenség többeknek, hogy a kislányuk sosem babázott, vagy már nagyobb korában nem voltak lány, hanem inkább csak fiú barátai. Egyszerűen jobban érezte magát velük. Ez nem arra utal, hogy elutasítja a hasonló nemét, vagy fel akarja fedni azt, hogy ő bizony a lányok között fiúként funkcionál, hanem az alapszemélyisége más motívumokra épül. 
Az egészséges gyerekek igen is próbálgatják a helyüket, a szerepeiket, melyhez nem kevésbé tartozik hozzá a rajz, hiszen az is az önmegismerés, önkifejezés egyik eszköze. Egészen hétköznapi dolog az oviban, hogy ismerkednek saját és a másik nem testével. Nagyon őszintén és jól lehet ezt kezelni. 

Hogyan is jelenik ez meg a rajzaikban?
A formákat még nehezen alakító, finommotorikailag még elég fejletlen 2-3 éves kisgyerek bátran nyúl a színek finom árnyalataihoz is függetlenül a nemétől. Mint bizonyára már mindenki ismeri, a színeknek az érzelmekre, csakrákra gyakorolt hatása erőteljes, ezért inkább az aktuális érzelemvilágát tükrözi, mint a nemiségét. Érdekes félreértés a kicsiknél az, hogy a fiúknak erőteljes színeket kell használniuk az önkifejezésre és kerüljék a rózsaszín, sárga, narancs, lila ceruzákat. Kevesen tudják azonban, hogy a rózsaszín maximálisan összehozható a férfias energiák kifejezésével, és az önérvényesítéssel. A sárga a szeretettel, a narancs a kommunikációval és a lila a mentális érzékelés magasabb fokával sok egyéb mellett. Probléma-e ezek után ezeknek a színeknek a használata? Tapasztalataim szerint minél több színt használ a gyerek, annál érzékenyebben reagál egy-egy érzésre. Árnyal, finomít. 

HarmoNet tipp: Leszbikus vagyok? Honnan tudhatom? >>

Színkavalkád és kontúr
Persze egy egészséges gyerek nem csak a színekkel tudja kifejezni a papíron személyisége minőségeit. A kontúr használat és a nyomaték igen jelentős energetikai mérce. Minél erősebb a kontúr és az azon belüli tartózkodás, annál zárkózottabb, érzelmileg annál művészibb, befelé építkezőbb a gyerek. Ez is nemi minősítés? Kérdezem én.  Valóban női energiák erősödéséről szól ez a kifejezési mód, de nem utal ferde hajlamra. Egy készség, képesség húzódik meg a háttérben, amire fel lehet figyelni és érdeklődési, fejleszthetőségi iránynak megadni a későbbiekben. Az erős nyomaték mindenképpen önmegvalósítási erő, szabadelvűség jele. Eltúlzott esetben azonban lehet erőszakosság, öntörvényűség, sikerorientáltság, de a háttérben meghúzódhat a kudarckerüléstől való félelem, az elismerés, figyelemfelhívás igénye is. Ezt a motivációs bázist fontos meghatározni, hisz csak akkor ad reális képet a gyerekről. Valóban utalhat vezetői attitűdre is! De vajon ez maszkulin tulajdonság? Az emancipáció világában egyáltalán nem. Bizonyos gyerekeknél egy szükséges önkifejezési, önérvényesítési eszköz, sokszor másolt minta. 


Mi a helyzet azonban a problémás gyerekekkel akik valóban veszélyeztetettek a másságra való hajlamuk miatt. Ha megfigyeltétek, már is írtam egy-két gondolatot róluk, hisz a lelkileg sérült gyerekek sokszor fejezik ki az érzéseiket groteszk, a másik nemre jellemző módon. 

A tapasztalatom mégis az, hogy mint mindenhez, ehhez is kell egy lelki alkat. Milyen is ez:
  • szuperszenzitív
  • introverzív
  • érzelmileg könnyen a másikra hangolódó. 
Persze, ha adottak ezek az alaptulajdonságok, akkor közbeszólhat a környezet. Mit is rakhat hozzá?
  • egy csonka család gyereke a megfelelő nemi mintát vagy erőteljesen, vagy egyáltalán nem látja (ez csak problémás helyzet esetén fontos)
  • a szülők mintáiban nem különülnek el egyértelműen a nemi szerepek
  • a nemiség kérdése folyamatos téma a családban (ennek sok oka lehet: pl. nem várt nemű gyerek felé támasztott szülői elvárások; több más nemű van a családban, a gyerek nem tudja hová tenni testének másságát; nem beszélnek erről, nagy a szemérmesség; stb.)
  • a családban nemi erőszak történt, mely érdekes mód akkor is megjelenik a gyerek rajzaiban, ha verbálisan soha nem közölték a gyerekkel.
HarmoNet tipp: Homoszexuális álom volt – most akkor meleg vagyok? >>


Hogyan üzen nekünk?
Ilyen esetekben a gyereket erőteljesen foglalkoztatja testének milyensége, és ezt némiképp formába is önti. A rajzokon megjelenő fallikus ábrák (melyek akár a rajzolt szék karfáján is megjelenhetnek), kígyó szimbólumok igen erős elgondolkodásra késztethetik a felnőttet, a szakembert. Persze sohase felejtsük el azt, hogy egy jel nem jel, tehát ezeknek a formáknak többször kell megjelenniük a rajzokon. Ilyen esetekben szükséges segítséget kérni.

Előfordult már, hogy látszatra egészen aprócska probléma vonul végig egy-egy időszakban a gyereken. Ilyen lehet, pl. a gyereket szexuálisan zaklatták, vagy édesapa minősítette őt, nemi szerve nagysága, formája miatt. De az sem kizárt, hogy a gyereket műtötték a nemi szervével kapcsolatban, ezért jelennek meg fallikus jegyek. 

Tehát kizárólag szakember feladata megállapítani, hogy gyermekünk vonzódik-e a hasonló nemű gyerekekhez vagy valami más probléma húzódik meg a gondok mögött. A rajzokból ezeket semmi esetre se diagnosztizáljuk. Ha problémát érzékelünk, laikusként sokkal jobban látszanak ezek a jelek a viselkedésében. A rajzok csak megerősíthetik a szakembert. 
Probléma esetén tehát ne agyalj, inkább cselekedj!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 16477 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x