Nem mindig szép az idő - irány a Játékvár!!
Címlap / Otthon / Nem mindig szép az idő - irány a Játékvár!!

Nem mindig szép az idő - irány a Játékvár!!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Kisgyerekekkel a Balaton mellett időtlen gondtalanságban lebeghetünk. Víz, napfény, homokozó, lángos, palacsinta és gyümölcs: tökéletes paradicsomi állapot, elfeledi az ember az egész évi küszködést a szép napokért. Ám egyszer csak dörög az ég, villámlik, vagy egyszerűen csak esni kezd az eső.  

Sáros, lucskos gyerekekkel veszekedhetünk, s már jobb lenne otthon a zárt lakásban. Kenesén felkészültek az esős időre is, a Tátorján játékvár nyugat-európai színvonalon teljesíti a szülők minden kívánságát. Már kinn a strandon is talicskáztunk, karikáztunk a közös játékokkal, most a folyamatos esőzés idején esőkabátban, gumicsizmában felbaktatunk a domb tetejére, és bebocsátást kérünk. Szívélyesen fogadnak, az átázott ruhákat levesszük, s a gyerekek elfoglalják a Várat. Ők pontosan megtalálják azt, amire szükségük van, de a felnőttek is helyet kapnak.

Erika a pelenkázóba megy Mirával, Aidan a gyermekmosdót látogatja meg, ahol megfelelő magasságú, tiszta felszerelés várja. A termekben a szőnyegeken már játszanak a gyerekek: annyi játék van, hogy nem kell elvenni azt, amit másnál meglát a gyermek, ő is talál hasonlót.

Közösségben vagy magányosan
Andriska mindent megfigyel, mielőtt megfogná, majd gondosan felépíti, megtervezi magának a játékot. Zsombi Aidannek mutatja, ami megtetszik neki, ketten is elférnek a kisautóban. Tamás a nagyobb fiúkat figyeli, hozzájuk hasonló játékokat keres, ők csoportban dolgozgatnak. Egy lányka az asztalnál felnőtt segítséggel ollóval vág formákat.

A legkisebbek – 6-8 hónapos babák - műanyag játékvárat formázó járókában mászhatnak sérülések nélkül. Minden felé Európában elterjedtek a műanyag labdás csúszdák, a brit gyerekek itt is felismerik a lehetőséget: együtt gurulhatunk a labdákkal.

Ügyelet, napközi
Szülők érkeznek a gyerekekért, vannak, akik néhány órára, vagy akár egész munkanapra is elhozzák a kicsiket. Rugalmasan kezelik az időt, ha túllépjük az órát, negyedórákat is fizethetünk elfogadható áron. Egy másik teremben ebédhez készülnek, a harmadikban kis ágyakat raknak össze délutáni alváshoz, pihenéshez.

Amint kibújik a nap, cipőbe bújva a kerti játszótérre mehetnek. Áttekinthető, zárt játszótér vár hintákkal. Mindenre gondoltak, amire egy családnak szüksége lehet, kedves, gyerekszerető felügyelők vigyáznak a csöppségekre. Sőt, mi 186 centiméteres kamaszokkal jöttünk, a kicsik mellett nekik is ajánlanak társasjátékokat. Természetesen a nagyfiúk más kalandokat keresnek, bár szívesen eljátszadoznának a fiatal nevelőnőkkel, csak másfajta fizetőeszközzel.

Hétvégi programok
Szombat délután bábszínház várta a gyerekeket. Feldolgozzák a magyar népmeséket, ezúttal Arany László: A kiskakas gyémánt félkrajcárját játszották. Ügyesen megszervezik a gyerek-animációkat, lehet ruhákat bérelni és helyben próbálgatni. Bárki kisangyallá vagy kisördöggé változhat kedve szerint.

Családi ünnepek
Előfordulhat, hogy a születésnap éppen a kempingben következik. Nehéz lenne vendégséget tartani a lakókocsiban vagy a sátorban. A gyermekvár azonban erre is alkalmas, ahogyan egyre több gyorsétterem is felismerte ennek a lehetőségét. Külön érdekesség, hogy egy-egy szelet csokoládéval idegen gyerekeket is megkínálhatunk. Nálunk palacsintára volt hivatalos a strand minden kisgyereke, aki közelebbről érdeklődött.

Kihelyezett játszóház
Szép időben a strandra is lehozzák a közös játékokat, ott bárki játszhat vele az elkerített terület környékén térítés nélkül. Akinek az anyukája akar egy jót úszni, azt rábízhatják a fiatal felügyelőkre. Biztonságban érezheti magát és gyermekét, akinek ez osztályrészül jut.

Dobosy Ildikó (A szerző fotói a játékvárban készültek)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5033 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x