Amikor a gyerek a párodat tükrözi - korrekt bánásmód az...
Címlap / Otthon / Amikor a gyerek a párodat tükrözi - korrekt bánásmód az almával, ha nem esett messze a fájától

Amikor a gyerek a párodat tükrözi - korrekt bánásmód az almával, ha nem esett messze a fájától

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-23

Ezoterikus és spirituális tanulmányaim, valamint mélyenszántó tapasztalataim alapján arra gondolok, hogy a feladatot, amit az apja hozott elém, nem oldottam még meg, azért kapom újra, a lányom szemében és személyében. Ő persze egyéniség szeretne lenni, maradni. Mégis végzetesen hasonlít. Hogyan kezeld, amikor az alma túl közel esik a fájához? 

Itt van az ősz, itt van újra,  érett almák potyognak a fákról sorba…
Hívtak is, hogy szedd magam, csak most még fázom, és a telek messze van…
De a lányom itt van, és néha Gyurinak szólítom, pedig Zsófinak hívják…


Tiszta apja - szegény lány
Nem mindig örül neki, csak, ha éppen dicséretnek szánom, mert azért olyan is van, csak ebben a konstellációban jóval kevesebb, mint a fájdalmas felismerések tucatja: Épp olyan vagy, mint az apád!

Huhh, ha ezt hallanák a pszichológusok, és főleg, ha tudnák, hogy én is valami olyasmi vagyok, mentálhigiénés pedagógus, egy igazi mentál hiéna, aki ki nem hagyna egy ilyen megjegyzést a világért sem, amikor annyira, de annyira evidencia, hogy a kisebbik lányom pontosan olyan, mint az apja… Apja minta… És hogy azért milyen érdekes is ez… Már a szülés-születés pillanatában is a gyerek olyan, amilyen majd lesz. Szinte minden jellemvonása meglátszik már rajta, kint és bent egyaránt. Nem nagyon alakul tovább. Kialakul és olyan marad egy kicsit másképp.

Amikor először tették mellém Zsófi lányomat, elképedve néztem rá, és csak ennyit szóltam, íme itt fekszik mellettem a kis Gyuri (apja, György ugyanis), csak lány és csecsemő.
Ma már a csecsemő egy csecse nő, kinek a csecse tényleg napról napra nő, de a kísérteties hasonlóság nem múlt el, csak átalakult…


A nagy gyümölcsök nyomában
És ki hitte volna? Ugyanis fél éves volt, amikor azzal a megdöbbentő ötlettel álltam az apja elé, hogy váljunk el, vagy legalábbis éljünk-lakjunk külön, de gyorsan és azonnal, mert nem bírom tovább… Ő, aki addig mindent megtett azért, hogy ezt a mondatot kimondjam, akkor nagyon bepipult, revolvert emlegetett, mármint, hogy ha lenne neki olyanja, akkor most lelőné magát és minket is…, gondolom minket előbb, mint magát, aztán persze ki tudja, hogy magát is lelőné-e, ha már látná, hogy milyen csúnya látványt is nyújtunk mi ottan a konyhakövön szétloccsant agyvelővel.

HarmoNet tipp: Boldog párkapcsolat és családi élet vár Rád? - Életed IV. szobájából megtudhatod! >>

Ha az olvasó eddig jól figyelt, akkor talán emlékszik arra a szokatlanul fájdalmas tényre, hogy fél éves kora óta egyedül nevelem a gyerekem. Nagy-nagy összekötöttség, már-már sokáig tartó szimbiózis és egymásra utaltság alakult ki a lányom és közöttem az évek során.
Olyan szoros volt ez a kötelék, melyből teenager lánykám csakis a legnagyobb robbanással tudta, akarta kitépni magát, tegyük hozzá sikeresen.

Érik a... szőlő, szilva, alma, meg a gyermek
Nyolcadikos kora óta lényegében nincs beleszólásom az életébe. Vízöntő jegyében születvén, egy nyilas aszcendenssel megspékelve (igen szabad, független jegypárosítás), amúgy se lehettet sok reményem abban, hogy majd egy csendes, rendes, alkalmazkodó, rám figyelő gyerek és fiatal lesz az én kislányomból, és a már három éves korától eredeti ötletekkel sziporkázó agyacskája, eleve elrendelte a valamikori leválás vulkanikus erejét.
De hogy közben hogyan és milyen eszközökhöz folyamodik, azt én magam se hittem volna.
Álmaimban se gondoltam volna, hogy egy az egyben az apja módszereit használja majd ellenem, amikor soha nem éltünk együtt az apukájával igazán - eljátszotta az ő szerepét.


Vasárnapi apuka volt Gyuri, megfűszerezve a láthatásokat férfi hisztériákkal, teljes meg nem értéssel és az én folyamatos bűnbakolásommal. És most itt áll előttem ez a valamikor aranyos kisgyerekem, és ugyanazt mondom, mint, amikor megszületett: íme, itt van a Gyuri, csak egy tizenéves lány formájában.
Hát kérdem én, hogy lehet ez?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 2350 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x