Menj ki ősszel a természetbe! - Októberi körkép gépnél...
Címlap / Otthon / Menj ki ősszel a természetbe! - Októberi körkép gépnél ülőknek (Mesés fotókkal!)

Menj ki ősszel a természetbe! - Októberi körkép gépnél ülőknek (Mesés fotókkal!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Az ősz szépségéről nem lehet elégszer beszélni. Olyan csodás színkavalkád ez, amely egyetlen versben, vagy dalban sem ragadható meg igazán, bár néha sikerül igen szépen bemutatni. A természet ragyogása azonban leírhatatlan. Az őszi hangok, illatok, a levélégetés, az állatok bevackolásának nesze, a szunnyadó nap sugarainak árnyjátéka, ez az a szépség, amely csupán néhány hétig tart, s amely elsősorban az októberi hónap varázsa. 

Október színjátéka
Ebben a szépséges nyugalomban csak rövid ideig van részünk, és nem tanácsos kihagyni. Nem csupán az élmény miatt, a változás miatt is. Ilyenkor valami elmúlik, eltávozik, az év felhajtóereje, a tetterő. A hűvösben meg lehet bizony hűlni, és nehezebben vesszük rá magunkat mindenféle munkára. A kert már kopárabb a nap sem melegít fel oly könnyedén, ebben a bizonytalanságban játékos őszi melankóliában, mégis meglátjuk a szépet azt a varázsos csodát, amelyre csak groteszk szemmel nézhetünk.


Abszurd szépsége a boldog szomorúság. Ha ez alatt az időszak alatt nem vagyunk tudatosak, érzelmileg sokat vesztünk. Az elmúlás gondolatát, a szomorúságban való öröm megtalálásának lehetőségét, a szépséget a szörnyűségben. Olyan ambivalens, s ez adja az élet egészségét. Ha elmulasztjuk, hirtelen hideg lesz, tél lesz, olyan rövidek lesznek a nappalok, amely után sírni szeretnénk. Ilyenkor figyelnünk kell egymásra. Figyelnünk kell az égre, és a természet jelzéseire. Meg kell adnunk magunkat ennek az őszi csodának.

Menj ki a természetbe...
Minden nap sétálj legalább 15-20 percet a szabad levegőn, a nappali fényekben.

Minden nap tölts legalább ennyi időt a kedveseddel összeölelkezve, közelében, békében, hogy érezzétek, van, ami nem múlik el soha.

HarmoNet tipp: Őszi tennivalók a kertben: faültetés, fametszés gyorsan és szépen >>

Minden héten hívj vendégeket magadhoz, és melegítő ételekkel, italokkal kedveskedjetek egymásnak, hogy átvészeljétek ezt a didergető szépségű időszakot.


...és hozd be otthonodba!
Az ősz során arra is érdemes gondolnod, hogy a terméseket, levelek színeit bevidd a házba. Húzd el a függönyt, engedd be a délutáni fényt, és jelképeivel díszítsd fel otthonod. Bár talán az elmúlás díszei ezek, attól még a szivárvány minden színe megtalálható benne. Ez azonban csak szabad ég alatt érvényesül. Ahol egy tó, vagy kis patak sötétzöldben és szürkében játszik, ezüst habokkal, ahol a föld és tó kavicsos mélye fekete, a föld barna és homokszín, a levelek a tűz minden árnyalatát magukra veszik, a méregzölddel egyetemben, s ahol az őszi, alkonyati ég lila, kék és füstszínben játszik.


Menj ki a szabad ég alá, mert leírhatatlan!
Ha csak később lesz módod, addig is gyönyörködj az ősz képeiben.

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x