Nehezen indult az iskola? Rosszak az eredményei? - Tanulásra...
Címlap / Otthon / Nehezen indult az iskola? Rosszak az eredményei? - Tanulásra való gyerekszoba Feng Shuival!

Nehezen indult az iskola? Rosszak az eredményei? - Tanulásra való gyerekszoba Feng Shuival!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Hol máshol tegyük mindezt, mint otthonunkban, s főként, azon belül is a gyermek szobájában. A gyermek számára Feng Shuival való megerősítés nagy segítség lehet. Általa egy harmonikus környezet lesz érzékelhető, amelyben könnyebben és gyorsabban tud majd tanulni, s amelynek hatására eredményei, jegyei és tanulási kedve javulnak majd. Milyen a hatékony tanulást biztosító tiniszoba? 

1. Először is semmiképp sem túlzsúfolt. Hiába imádja minden tini a kacatokat, rá kell szoktatni a gyermeket a rend megtartására, így ugyanis könnyebb takarítani, és átláthatóbb a terep.

2. Ha vannak kedvenc képei, poszterei, azokat nyugodtan helyezze ki, de lehetőség szerint a tanulóasztala fölé csak megnyugtató képeket tegyetek.

3. Ha nincs íróasztal a szobájában, vennetek kell egyet, vagy kialakítani valamilyen módon egy felnyíló lapot. Ha nincs kényelmes hely, a gyermek még nehezebben ül le tanulni!

4. Ha a számítógépasztalon csak a gépnek van hely, akkor a tanulás megint csak el fog maradni. Fektessetek be egy nagyobb asztalra, ahol írni, és gépének is van hely, ha arra már mindenképpen szüksége van.


5. Az Önművelés, Tudás területe a bejárat felőli oldal bal alsó sarkában van. Ebben a térségben mindenképen jó, ha könyveket tartotok. De semmi esetre se álljanak itt régi gyerekruhák a család kacatjai, vagy a szennyesládája. Ha a gyermek állatot tart szobájában, őt sem érdemes ezen a részen elszállásolni, itt azonban jó lehet egy íróasztal, egy könyvespolc, vagy ezek mellé egy fotel, egy kanapé, ahol tud tanulni, ahol le tud ülni olvasni. Ha pl. egy-egy világos pasztell színű szép és kényelmes kanapét rendezel ide, fölé néhány könyvespolccal, és mellette áll csak az íróasztal, kellemes környezetet teremtesz. Gyermekednek kedve lesz majd vendégeket fogadni, tudásáról beszélgetni, bővíteni azt.

6. Színeit tekintve az Önművelés területe viszonylag világos, a víz és fa elem keveredése. Lehet itt világosbarna, világoskék vagy világoszöld minden. Sötétebb elemeket is tartalmazhat itt bármilyen szövet, de érdemes kerülni a nyugtalanságot okozó, türelmet megvonó színeket, pl. karmazsin, bordó, stb. 

HarmoNet tipp: Magyar energetikai térrendezés - avagy mi is az a "magyar feng shui"? >>

7. Nagyon jó, ha ezt a térséget kreatív elemekkel is fűszerezzük, vehetünk ide egy ötletes órát, egy 3 dimenziós képet, stb. Ennek ellenére a területen egynél több óra ne legyen, ugyanis az már a precizitás és az időkorlátok miatt való szorongást segíti csupán. Sajnos.

8. Ezen a területen is és a gyermek szobájában is, külön, legyen lehetőség rajzolni. Lehet ez krétatábla kisebbeknek, de lehet csak papír, vagy ha fest, vászon biztosítása a gyermek számára. Ezeket érdemes itt tárolnunk. Ha vallásos nevelésben részesül a gyermek, akkor pedig, vallási tanítókat, bölcseket is elhelyezhetünk itt, Buddha szobrot, a tudás isteneit, papiruszt Thotról, stb., a gyermek ízlésének megfelelően. Vagy ha van kedvenc sztárja, akiről úgy tudja, művelt, okos és tudásáért is kedveli, őt is elhelyezhetjük itt.

9. Ha az Önművelés területén viszont nem hagyományos elrendezést szeretnénk, akkor érdemes a gyermek érdeklődésének megfelelő részeket kialakítani. Egy tornász lánykának ide szerelhetünk gyűrűt a plafonra, matracot, bordásfalat, vagyis azt, amiben ő fejlődni szeretne. Ha a gyermek kísérletező, kis kutatólabor-sarkot rendezhetünk be neki, pici mikroszkóppal, természettudományos könyvekkel. Ha informatikai téren képzi magát, számítógépe is állhat itt, amelyre ha sokat figyel, sok energiát ad majd tanulmányainak, de ez esetben figyeljünk szeme és idegrendszere pihentetésére!

10. Nagyon sok dolgot képes az ember környezetéből, más kultúrákból is tanulni. Utazások képei, más tájak emberei, gyermekei, vagy maguk a szép tájak, állatok is állhatnak itt képeken, a gyermek számára ez tudást képvisel.

11. Az is jó megoldás lehet, ha a szoba ezen részébe egy kicsi társas sarkot rendezünk be. Növényekkel, amelyek erősítik az energiát, és egy kerek asztallal néhány kis széket, hokedlit is elhelyezhetünk. Ez a megbeszélést, az emberektől való tanulást, a tanítvány-tanító kapcsolatot szimbolizálja jól.

12. Az is fontos lehet, hogy a család legifjabb tagjainak szobája essen bele éppen az Önművelés, Tudás területébe. Vagyis a lakás ezen területét, a bejárati oldalon bal sarokban lévő részt a gyermeknek alakítsuk ki. Pl. ha konyha esik ide, előfordulhat, hogy a gyermek itt szeret majd igazán tanulni, az étkezőasztalnál, vagy könnyebben elsajátítja a főzés rejtelmeit mint bármi egyebet. Nem jó viszont, ha sokgyermekes családban a WC esik erre a területre. Ha így lenne, akkor minden más szobában meg kell erősíteni az Önművelés térségét.

HarmoNet tipp: Baj, ha a Gazdagság sarokban van a fiam patkánya?- Állati feng shui történetek >>

13. Végül, de nem utolsó sorban a gyermek hatékony tanulásához érdekes tárgyakra és ingerszegény környezetre van szükség, igyekezzünk ezt kialakítani. Se sok, se kevés játéka ne legyen. Az ágynemű legyen lágy, mintás, nyugodt álmot adó. A gyermek szobájának jobb oldalán, a gyerek területén lehet nyugodtan az ifjú ágya, ahol jól tud pihenni. 

Ha szeretnénk tökéletes hatásfokot elérni, érdemes a Kreativitás, a Gyermek területét is renoválni, rendbe hozni, ötletesen kialakítani, azon a gyermek alkotásait, kreatív készségét mutató kreálmányait elhelyezni, hogy valóban gyermekcentrikus legyen a légkör, és a gyermek gyorsan, könnyen és precízen tanulhasson.

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13448 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x