A hulladék helye - Magyar tervező nyerte a design hulladékgyűjtők...
Címlap / Otthon / A hulladék helye - Magyar tervező nyerte a design hulladékgyűjtők szépségversenyét (Képekkel!)

A hulladék helye - Magyar tervező nyerte a design hulladékgyűjtők szépségversenyét (Képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az internetes közönségszavazatok alapján Keszei István formatervező nyerte az Öko-Kord és a Moholy Nagy Művészeti Egyetem beltéri szelektív hulladékgyűjtő edények megtervezésére kiírt pályázatát. A győztes pályamű megtekintető "A hulladék helye" című kiállításon. 

A MOME Formatervezési Tanszéke és az Öko-Kord Országos Nonprofit Kft. hulladékhasznosítást koordináló szervezet közös projektjének keretében 12 magyar és külföldi formatervező hallgató készített pályaművet. Az látványtervek értékelését a nagyközönségre bízták, a kukákra az interneten lehetett szavazni.


„A pályázat kiírásával az volt a célunk, hogy a design eszközeit is bevetve próbáljuk felhívni az emberek figyelmét a környezettudatos viselkedés fontosságára, és ezáltal a szelektív hulladékgyűjtésre. Fontos szempont volt, hogy a pályaművek pontosan megfeleljenek a pályázat kiírásakor megfogalmazott műszaki paramétereknek, továbbá, hogy a tervezési munka megkezdése előtt a hallgatók megismerjék a nemzetközi és hazai szelektív hulladékgyűjtési tapasztalatokat. Mivel az elvárt technológiai paramétereknek valamennyi pályamű megfelelt, úgy gondoltuk, az elkészült terveket ne szakmai zsűri értékelje, hanem bízzuk a döntést a lakosság ízlésére, hisz úgyis a felhasználóknak való megfelelés, ösztönzés a cél” – mondta el Nagy Zita, az Öko-Kord ügyvezető igazgatója.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Desidea Studioban került sor, ahol „A hulladék helye” című kiállításon megtekinthetők a pályaművek és az ezek alapján készült makettek. (Desidea Studio, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 25-27. Nyitva tartás: H–P 10.00–18.00, Szo 10.00–14.00)

HarmoNet tipp: Veszélyes háztartási hulladékok ártalmatlanítása - Konkrétumok háziasszonyoknak! >>

A győztes pályaművet Keszei István a MOME Formatervező Tanszékének IV. éves, a Menedzserképző Intézet III. éves hallgatója készítette.


„Érdeklődési területem és ebből kifolyólag a választott szakirány az ipari formatervezés, de emellett nem áll távol tőlem a belsőépítészet vagy a divat. Tervezéseimet mindig a probléma feltárásával, illetve megoldásával kezdem és a környezet figyelembe vételével alakítom a végeredményt. A szelektív hulladékgyűjtő tervezése sem kezdődött máshogy. Feltártam a hulladék gyűjtéséből, tárolásából, ürítésből és szállításából adódó problémákat és erre próbáltam megoldást találni, mind technikailag, mind formailag” – nyilatkozta Keszei István.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4066 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x