Nátha, meghűlés, köhögés - A gyermek gyógyítása természetes...
Címlap / Otthon / Nátha, meghűlés, köhögés - A gyermek gyógyítása természetes módszerekkel

Nátha, meghűlés, köhögés - A gyermek gyógyítása természetes módszerekkel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A legtöbb családban állandó probléma télen, hogy a gyermeket jól fel kell öltöztetni, de a gyermekek nehezen viselik a pufók ruhákat, a vaskos ruharétegeket és az olyan dirigálásokat, mint vedd már fel a sapkád, vagy jól gombold be a kabátod. A meghűlés gyakran egy borzasztó kellemetlen állapot, amely felnőttnek és gyermeknek egyaránt elveszi a kedvét. Egy mindenre kiterjedő rossz közérzetet eredményez, amely azonban gyorsan helyreállítható, vegyszerek, drogok, orvosságok nélkül is, ha időben elcsípjük. A tünetek enyhítése természetes módon!  

A gyermek és a természet összhangja

A gyermek mindvégig összhangban áll a természettel, amíg nem kap más családi mintát, más nevelést. Ez alatt azt kell érteni, hogy egyfajta ösztönös harmóniában él az állatokkal, kíváncsi rájuk és többé-kevésbé ártalmatlanul viselkedik velük szemben, esetleg azon ügyeskedik, meddig mehet el az adott élőlénynél, meddig terjed annak türelme vele szemben. A gyermek hajlik a természetben való kalandokra, játékokra és sétákra, lenyűgözi annak minősége és minden kincse, és ösztönösen könnyebben elfogadja a természetes orvosságokat a szintetikus gyógyszerekkel szemben. A természeten keresztül jól el tudjuk magyarázni neki a meghűlés lényegét is.

Így, hogy amikor lehullik a hó, nagyon hideg van, amíg fehér a táj, és mindenképpen jól fel kell öltözni, illetve ha latyakos a vidék, vizesek lehetünk, valamint, hogy az állatok is elbújnak télen, odvas fákba, barlangokba és sokat pihennek!
A természet adta patika

A természet patikájában elsősorban a gyógynövényekre hagyatkozhatunk, melyek hatóanyagait a tudomány szintén drogként nevezi meg, ezek azonban nem mesterségesen előállított szerek, hanem egy az egyben a növényekből kivont anyagok. A gyógynövények által nyújtott gyógyászati lehetőségekkel a fitoterápia foglalkozik. Azonban a fitoterápiás módszereket mindenki, saját felelősségére, viszonylag kis kockázati tényezővel, maga is alkalmazhatja családjában. Egyes teák - ha csak a gyermek nem allergiás rá - semmilyen mellékhatást sem váltanak ki. Meghűléskor ezért a hársfa, a kamilla, illetve kakukkfű főzete ajánlatos. A tea mézzel fogyasztandó, de cukorral vagy akár a nélkül is adható a gyermeknek. A kamilla tea a beleknek, a gyomornak, emésztésnek is segít. Ha a gyerek nem hajlandó meginni ezeket, illóolajas párologtatót alkalmazhatunk, kakukkfű és kamilla illata mellett a fertőzések ellen a fahéj olaja lehet jó, amelynek ehető formája 1 csepp, 2 dl tejhez öntve vírusölő hatású!

A másik ma már jól bevált tudományos módszer a homeopátia, ahol információs szerekkel gyógyítjuk a gyermeket, a növények viszonylag alacsony hatóanyagtartalmával. Legjobban az ehinachea, a kasvirág cseppjei segítik a meghűlés kezelését, már korán szedhető immunerősítőként. A homeopátiás cukros golyók a gyermek számára kellemesek, hiszen pár cukorgolyócska elnyalogatásáról van szó. A szem belövellésére, megfázáskor kezdetben elegendő a kamillás lemosás és a homeopátiás szemcseppek alkalmazása, sárgás szaruhártya, vagy egyéb fertőzésgyanú esetén azonban meg kell mutatni a gyermeket szemész szakorvosnak!

Az anya gyógyító ereje

Az édesanyák fantasztikus erővel bírnak a gyermek körül. Ha az anya előbb is volt beteg, mint a gyermek vagy elkapja a náthát csemetéjétől, akkor is azonnal kigyógyul a gyermek segítése révén. Ez egy adomány, amely lehetővé teszi az életet bolygónkon. Az édesanyák nem csak intuitívak a gyermek gondjaival kapcsolatban, megérzik a baj forrását, megérzik a legkisebbek kérését is, hanem gyógyítani is ösztönösen képesek a gyermekeket, méghozzá saját életenergiájukkal.

Az életenergiák, vagyis bioenergiák olyan finomfizikai rezgések, amelyek a durvafizikai testünket éppen úgy áthatják, mint finomfizikai testünket. Ez az energia érzékelhető kezünk melegében, egy finom bizsergésben, a véráramláshoz hasonlatos, de attól ütemében eltérő áramlásban. A gyermek hasfájósan ezért óhajtja pocakjára anyja kezét, a fájó fej is az érintéstől így képes meggyógyulni. A fájós, gyenge részt ezért jó, ha simogatja, vagy még inkább lágyan fogja, tartja az édesanya. Természetesen mások is képesek energetizálni a gyermeket, de az anya minősége, működése leginkább hasonló a gyermekéhez, ezért még felnőtt emberek, betegek esetében is a legnagyobb segítség, az idős, akár nagymama, vagy déd-, ükanyuka korú szülő beteg mellé hívása, és ápolása.

A láz és a fertőzés kapcsolata

A láz egyszerre jelzője és gyilkosa is a fertőzésnek. Kis mértékben orvosság, ezért a hőemelkedés még megengedhető néhány napig. A magas láz viszont hiába hatékony, sajnos nem tesz jót az idegrendszernek ezért ezt érdemes levinni. Ennek legegyszerűbb módszere, ha elemi víz energiával mossuk át a gyermek finomfizikai testét - durvafizikai szinten ez az ülőfürdőnek, vagy priznicnek felel meg. Ez egy gyakorlat, ami kívülről nagyon misztikusnak tűnhet, de ismerve a finomfizikai energiák tudományát, sejthetjük, hogy egy apróságról van pusztán szó. A vízenergiás átmosás legegyszerűbb alkalmazása képzettársításos módszer. Ülő, alvó, pihenő gyermeket átölelünk, megfogjuk testét, és elképzeljük hogy tenger vagy egy tó hullámaival lehűtjük lesimogatjuk rajta a hőgócokat. Kb. 15 percet vesz igénybe.

A fertőzés eltávolításához a legkívánatosabb tűz energiát alkalmazni. Ez sajnos emeli a hőmérsékletet, ezért csak hőemelkedésig alkalmazható, lázas állapotban ezzel már ne kísérletezzünk. Ugyanezzel a módszerrel képzeljük el hogy a lángnyelvek finoman végig fertőtlenítik a gyermek testét, mint a gyertya lángja amelyben egy csipeszt, ollót fertőtlenítünk le. Jó lehet a parázs képzete is.

A természetes módszerek előnye, hogy nem tapasztalhatunk mellékhatásokat, nem lehet rájuk szokni és környezetbarát megoldások. Az energiagyógyászat például olyan egyszerű megoldás, amely minden szülő sajátja, nincs szükség hozzá orvosra, elegendő komolyabb baj esetén a gyógyszeres kezelés, ennek ellenére mindig konzultájunk a gyermekorvossal, hogy ő is követhesse a kicsi állapotát, és kizárja a szövődmények lehetőségét.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x