Sztárcsemeték idióta nevei - a legbrutálisabb ötletek szülőktől...
Címlap / Otthon / Sztárcsemeték idióta nevei - a legbrutálisabb ötletek szülőktől

Sztárcsemeték idióta nevei - a legbrutálisabb ötletek szülőktől

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Valószínűleg elment az esze jó néhány sztárnak, amikor nevet keresett csemetéjének. Feltűnési viszketegségükben egymást múlják felül az őrültebbnél őrültebb nevekkel, a gyerekek meg egész életükben szenvedhetnek miatta. A különleges, beszédes nevek főként a hippikorszakban voltak kelendőek, amikor is minden második hippi leánya Holdfény vagy Csillag néven látta meg a napvilágot. A legtöbb név vicces, mégis inkább furcsa, mint szép. Milyen jelentést, és így remélt tulajdonságot óhajtanak csemetéiknek a sztárok? 

Ami nálunk elképzelhetetlen, hogy egy szülő bármilyen elképesztő és ütődött nevet adjon gyerekének, azt sok országban gond nélkül meg lehet tenni. Az Egyesült Államokban, de akár Romániában is úgy nevezi el a kedves anyuka vagy apuka csemetéjét, ahogy jónak látja. Lehet akár táskaírógép vagy levéltetű, de fantázia nevet is találhatnak ki a gyereknek. Bár a lehetőségek tárháza nálunk is egyre bővül, és már például a Gandlaf is szerepel a hivatalosan adható nevek listáján, annyi őrültséget, mint a hollywoodi sztárok gyerekei közt nem találni széles e világon. Ők direkt arra utaznak, hogy minél feltűnőbb és egyedibb nevet találjanak ki a kicsiknek, az eredmény pedig katasztrófális. Lássunk pár elrettentő példát:

- Jessica Alba lánya Honor Marie lett, a neve megtisztelőt jelet és még az elfogadhatóbbak közé tartozik
- Forest Whitakernek egy Ocean és egy True nevű gyermeke van, persze az erdő mellé nem is rossz az óceán
- Halle Berry kislánya a Nahla Ariela nevet kapta, nahla arabul méhecske, az ariela nőstényoroszlánt jelet, de legalább szépen hangzik
- Nicholas Cage nagy rajongója lehet Supermannek, fiát Kal-Elnek nevezte el
- Frank Zappa csemetéje Moon Unit lett, ez Hold Egységet jelent – vajon mire gondolhatott a papa?
- A világ legbefolyásosabb gyerekének választott Suri neve perzsául hercegnőt jelent, japánul viszont zsebtolvajt… ez a variáció valószínűleg elkerülte Tom Cruise és Katie Holmes figyelmét névadáskor
- Sylvester Stallone a Sage Moonblood nevet adta fiának, vagyis a Bölcs Hold Vér-t – pár ezer évvel ezelőtt ez nem is keltett volna feltűnést, nálunk voltak hasonló nevek. Másik fiát Seargeohnak hívják. Lányai tekintetében már nem volt ilyen találékony, mindhárman a Rose nevet kapták, hogy ne keverje össze őket, második nevük, bár mindegyik azonos betűvel kezdődik különbözik egymástól: Sophia, Sistine, Scarlett.
- Jenna Elfman kicsinye a Story nevet kapta, ez is mókás történet, nem?
- Bruce Willis és Demi Moore a Tallulah, Scout, valamint Rumer neveket találták ki gyerekeik számára, a lányok utálják neveiket
- David Duchovny ötlet híján egyszerűen Kydnek keresztelte fiát. A szó kid-nek írva kölyköt jelent, mindkét változatot ugyanúgy írják. Lehet, hogy a színész még helyesen írni sem tud?
- Gwyneth Paltrow és férje, Chris Martin is valami különlegesre vágyott: kislányuk Apple, kisfiuk pedig Moses lett. Ugye nem kell lefordítani…
- Milla Jovovich lánya Ever lett. Valaha talán majd nevet vált…
- Michael Jackson nemes egyszerűséggel beszámozta gyerekeit: két fiát Prince Michael I-nek és Prince Michael II-nek nevezni. Ez amúgy bevett szokás volt az ókori Rómában, de Japánban is használatosak ilyen nevek.

HarmoNet tipp: Tragikus sorsú sztárgyerekek (Rengeteg képpel!) >>

Ha valaki kuriózumra vágyik meg kell említenünk, hogy a nevek sorában már anyakönyvezhetőek Magyarországon is az olyan csodák, mint Felhő, a kelta Gwendolin, Xénia, vagy éppen a Halál.

Regele Tímea
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6523 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x