Lovat a gyereknek! - Egy sport, ami több, mint mozgás!
Címlap / Otthon / Lovat a gyereknek! - Egy sport, ami több, mint mozgás!

Lovat a gyereknek! - Egy sport, ami több, mint mozgás!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Hamarosan megrendezésre kerül a Lovas Világkupa, ahol a legvadabb és leginkább lelkes lovas manócskák is fellépnek. Mi az, amit a gyermekek megtanulnak a lótól, mikor kezdhetik a lovaglást, és miben segíti fejlődésüket? Fergeteges ló-mánia a tél derekán. 

Lovas Világkupa bemutatóra készülnek a Sóskúti Manók Habsburg Lotaringen Eilika vezetésével, bemutató dec.5-én a Papp László Sportarénában lesz.

Indul az idei év legjelentősebb lovas sporteseménye! A Papp László Budapest Sportaréna átalakítását lovaspályává már megkezdték. Demjén Ferenc lovashimnusza először péntek reggel 9 órakor, a teltházas diákcsoport-délelőttön dübörög majd fel a gigantikus díszletek között. A négy évestől kezdve a 12 évesig lovon tornázó gyerekek csodálatos produkcióitól lesz hangos a Lovas Világkupa megnyitó Ünnepsége, melyen a Sóskúti Manók is fellépnek majd. A produkcióval kapcsolatban a csapat vezetőjével Habsburg Lotaringen Eilikával beszélgettem.

Amikor megérkeztem, láttam hogy épp leszáll a ló hátáról, frissen, vidáman. Mindez egy borongós, hideg és nyirkos őszi reggelen. Arra, gondoltam, meg is kérdezem, mitől ilyen kiegyensúlyozott és friss már kora reggel.

Marta: Csodálattal tölt el a kiegyensúlyozottságod és fittséged. Hogyan csinálod?
Eilika(mosolyog): A sport lazítás is. A lovaglás is. Kell a gyakorlás és a lazítás. (Mosolyog) Ma fél nyolckor kezdtük az edzést és nagyon jó volt. A lovaglás extrém sport és relaxáció egyben.

Marta: Úgy tudom, hogy a világkupára egy bemutatóval készültök.
Eilika: Igen. 22 gyerek fog fellépni. Az utánpótlás és a két B csapat.

Marta: Mióta készültök?
Eilika: Már 1,5 hónapja állítjuk össze a programot. A torna gyakorlatok mellett a ruhák, a zene kiválasztása,beszerzése is folyik.

Marta: Hogy képzeljük el milyen lesz a program?
Eilka: A Világkupán 17 népet fog képviselni a csapat. Öltözékkel zenével. Klassszikus zenére és nemzetek egyedi zenéjére lépnek föl. 3 csapatban lesznek és mindegyik mást mutat be. Lépés, ügetés, vágta, miközben a gyerekek a lovon ülve tornagyakorlatokat végeznek... Aki nem lesz lovon az külön attrakciót mutat be talajon. 3 teljesen különböző lovat fogunk vinni a bemutatóra, ezzel is prezentálva, hogy bármilyen ló betanítható a feladatokra. Ha nincs 4 milliós lovad akkor más ló is kitűnően használható voltis feladatokra.

Marta: Mennyi idős korosztály képviselteti magát?
Eilika: A legkisebb gyerek 4 éves, a legidősebb 12. A két legkisebb gyerek a ló hátán megy majd be a stadionba.

Marta: A voltizsálás nem csak parádé ugye?
Eilika: Természetesen nem. Komoly versenyek is vannak és fejlesztő hatása miatt sok sérült gyermek gyógyulásában is hatalmas eredményeket lehet elérni vele. De Magyarországon még nincs megfelelő igény rá, viszont nagyon költséges, sok munkával járó feladat. Azokat a lovakat külön kell kezelni akik terápiára vannak használva, mert a terápia sokszor megviseli őket.

Marta: Hány évesen lehet kezdeni a lovastorna tanulását, gyakorlását?
Eilika: 4 évesen még elég korai, de lehet.

HarmoNet tipp: Lómentés lóhalálában! Költözik a tanya, vegyél részt Te is! - Ebéd, lovaglás, levegő, és a féktelen hangulat garantált! >>

E. M.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4773 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x