Kreativitás Karácsonyra - Játékötletek Habsburg Lotaringen...
hirdetés
Címlap / Otthon / Kreativitás Karácsonyra - Játékötletek Habsburg Lotaringen Eilikától

Kreativitás Karácsonyra - Játékötletek Habsburg Lotaringen Eilikától

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-12-03

A gyerekeket ahhoz, hogy boldog és a társadalom számára hasznos felnőttekké váljanak meg kell tanítani gondolkodni. Ha a tv, számítógép előtt ül naponta több órát vagy olyan játékokkal játszik amihez nem kell fantázia, akkor nem fog megtanulni önállóan, dönteni, cselekedni, gondolkodni. 

Marta: Manapság egyre többfelől hallani, hogy sok a hiperaktív, diszlexiás, logopédiai problémákkal küzdő iskolás gyermek. Szerinted mi kell ahhoz, hogy mindezt elkerüljük?
Eilika: Természetes környezet.

Marta:
Mit értesz ez alatt?
Eilika: Azt, hogy sajnos a mai generáció úgy nő fel, hogy a játszótéren van egy csúszda egy hinta egy homokozó és kész. Körbe vannak kerítve elszeparálva a természetes közegtől. Ha egy gyerek természetes környezetben van akkor fűvel, fával , állatokkal tud játszani. Nem kell neki különleges játék ahhoz, hogy szabadidejét hasznosan töltse. Felesleges a sok program amik készen tálalják magukat a gyerekeknek és nekik semmit nem kell hozzátenniük csak használni, vagy részt venni benne. Ez kevés a gyereknek ahhoz, hogy megtanuljon boldogan élni kiegyensúlyozott maradni. Ilyen környezetben nem tud fejlődni a fantáziája.
Például: Miért kell minden gyereknek külön tv vagy számítógép?
Szerintem ez felesleges. A tv és a számítógép kétdimenziós csak a valóság viszont három.Marta: Igen szerintem is így van. Az érzékelés más a tv-n és más a valóságban. A tapasztalat soha nem lesz ugyanaz a valóságban, mint a tv-ben. Ha tv-ben látunk egy kutyát, vagy lovat és ha a valóságban megérintjük az állatot netán többször is találkozunk vele, más érzés és más tapasztalat. Na most kérdezem a tv-nek neveljük a gyerekeinket vagy az életnek?

HarmoNet tipp: 7 ajándéktipp egyszerű alapanyagokból - házibarkács gyerekkel (Képekkel!) >>

Marta:
Mit javasolsz milyen játékokat vegyünk gyerekeinknek?
Eilika: Olyan játékokat érdemes venni, amik arra késztetik a gyereket, hogy gondolkodjon. Használja a fantáziáját. Építő játékok amikből városokat, hajót, autót, stb. építhet olyanra milyenre azt ő szeretné. Fiúknak, autók, barkácskészlet, összeszerelős játékok. Lányoknak nagyon sok jó fűzögetős játék van, vagy gyöngyök, ékszer készítés, esetleg összeépíthető házak, állatok.

Szóval a kreativitást fejlesztő játékokat érdemes venni a gyerekeknek.

E.M. 
 
[ 9776 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x