5 ünnepi tévhit, amit a legtöbb szülő rosszul tud!
Címlap / Otthon / 5 ünnepi tévhit, amit a legtöbb szülő rosszul tud!

5 ünnepi tévhit, amit a legtöbb szülő rosszul tud!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Ilyenkor az ünnepek táján gyakran kerülnek elő olyan egészségügyi tévhitek, amelyeknek általában semmi valóságalapjuk nincs. A British Medical Journal szakértői ezekből gyűjtöttek össze most egy csokorra valót.  

1. A cukor hiperaktívvá teszi a gyermekeket

"Több kutatás készült ebben a témában, mint a legtöbb gyógyszer esetében - nyilatkozta Dr. Aaron Carroll, az Indiana Egészségtudományi Egyetem munkatársa - Ezek közül pedig egyik esetében sem sikerült összefüggést kimutatni a cukorfogyasztás és a hiperaktivitás között."

2. Ünnepekkor több az öngyilkosság

Az időjárás zord és sötét, a rokonok gorombák, az ember egyedül érzi magát. "Ennek ellenére érdekes tény, hogy az öngyilkosságok semmivel sem gyakoribbak ilyenkor, sőt, a napos és nyári hónapokban valamivel több öngyilkossági kísérlet történik, mint télen" - nyilatkozta Dr. Rachel Vreeman, aki szintén az Indiana Egyetem szakértője.3. A mikulásvirág mérgező

Gyermekeink és háziállataink elől folyamatosan dugdossuk ezt a dekoratív növényt, mert úgy véljük, mérgező? Az Amerikai Mérgezésekkel Foglalkozó Intézet adatai szerint eddig egyetlen egy olyan esettel nem találkoztak, amely során valaki ennek a virágnak a fogyasztásába halt volna bele.

4. Testhőmérsékletünk nagy része a fejünkön át távozik

Még az amerikai hadsereg kézikönyvében is szerepel, hogy testhőnk 40-45 százaléka a fejtetőn át távozik. "Ez pedig egy bődületes ostobaság - nyilatkozta Dr. Carroll - A hőleadásunk a bőrön keresztül történik, legyen az a karunkon, a lábunkon vagy az arcunkon. Semmi különleges nincs a fejtetőben."

5. Az éjszakai evéstől hízunk

Bár sokan a késői evést hibáztatják elhízásukért, egy kutatás során nemrég kiderült,: az éjszaka elfogyasztott étel semmivel sem hizlal jobban, mint a reggel, vagy délután fogyasztott. "Az elhízásért minden esetben a túlzott kalória-bevitel a felelős, nem az, hogy mikor eszünk" - nyilatkozta Dr. Carroll.

Dr. Carroll és Dr. Vreeman könyve, a "Ne vegyél be mindent: mítoszok, féligazságok és szemenszedett hazugságok az emberi szervezetről és az egészségről" 2009-ben jelenik majd meg a St. Martin Press kiadónál.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1476 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x