Befulladt a szmogriadó? - A Te tüdőd is múlik rajta!
Címlap / Otthon / Befulladt a szmogriadó? - A Te tüdőd is múlik rajta!

Befulladt a szmogriadó? - A Te tüdőd is múlik rajta!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Befulladni, vagy tisztán lélegezni? Szabályok segítik Földanyát. Felmerül a kérdés a szmogriadó kapcsán megbüntethetnek bennünket, vagy könnyen, egy apró rendőri figyelmeztetéssel kikerülhető a szmogriadó? Arra keressük a választ, mi az igazság e kérdésben. 

A válasz nagyjából egyszerű: Nem mindegy?!
Egy bizonyos információ van, méghozzá, hogy levegőnk éppen fogy, szennyezett, életveszélyes és borzalmas. Ennél fogva, ha törvényes, ha törvénytelen, mindenképpen tartsuk be az előírásokat! Ez alól természetesen a megkülönböztetett járművek, illetve a tömegközlekedési eszközök kivételt képeznek. Vélhetőleg senki sem fog megbüntetni, ha beteg gyermekedet, vagy szülő feleségedet viszed éppen autóval valahová, esetleg ha mozgáskorlátozott nagymamádat segíted el a rendelésre, de rengetegen használják úgy a járműveket, mintha nem lehetne élni nélküle. Bizonyos családokban több autó is található.

Egy modern, aktív, pörgős életre rendezkedtünk be, és ezt nevezzük minőséginek, fejlettnek és igényesnek. Ez egyáltalán nem jó, és nem fejlett, ez inkább buta. Ilyen hidegben, a gázválságnak is köszönhetően, most inkább befelé fordulni vagyunk kénytelenek.

HarmoNet tipp: Ritka kincs, amit csak elvétve találni már a Földön: a Csend (Gyönyörű képekkel!) >>

A szülők rendkívüli szabadságát ilyen állapotok között egyetlen munkáltató sem vonhatja kérdőre.
Természetesen vannak szakmák, ahol nem áll meg az élet, orvosokra, ápolókra, tűzoltókra mindig szükség van. De mérlegeljünk. Ha tudjuk, végezzük otthon a munkálatokat, akár a gyermekeket is magunk mellett tartva, egy-két helyiséget kíméletesen fűtve. Gazdálkodjunk ügyesen, gondolkodjunk okosan. Most saját egészségünkről van szó.



Mi okozza a szmogot?

Természetesen az üvegházhatás, a felhőzet, illetve, hogy az autóforgalom ebben az időszakban megnő. A hideg miatt azok is bejáratják a négykerekűt, akik máskor elbuszoznak a munkahelyükig. Mindemellett természetesen a gázválság is komoly környezetvédelmi gondot okoz. Az olajjal való tüzelés a távhőművekben hónapokra megoldhatja a problémát fűtőanyag tekintetében, de sajnos sokkal inkább szennyezi a levegőt, így különösen a nagyvárosok fölött fokozza a szmog mennyiségét.

HarmoNet tipp: A nők felelőssége a környezetvédelemben - Te alkotsz vagy pusztítasz? >>

Budapest felett
hétfőn az egészségügyi határérték kétszeresét, míg Kazincbarcikán négyszeresét mérték. Ez gyakorlatilag porból, káros anyagokból tevődik össze, mint a szénmonoxid, vagy a nitrogén-dioxid. Hatására szédülés, tompaság, gyengeség, émelygés léphet fel. Fejfájás, migrén is kialakulhat. Az általános közérzet rossznak mondható. Leginkább persze a tüdőbetegek, egyéb légzőszervi gondokkal küzdők, és szív és érrendszeri betegek vannak kitéve e nehézségnek, akik életvitele most lelassulhat, különösen problémássá válhat. A gyermekek fejlődésben lévő szervezetét szintén kisebb sokk éri ez által.



Ha a szmog tovább nő

Ha a szmog tovább növekszik, akkor nem csupán figyelmeztetésre, javasolt korlátozásra, hanem elrendelt korlátozásra kell számítanunk, noha egyes szervezetek szerint, pl. a Levegő Munkacsoport tagjai szerint, már így is megoldható lenne a szmogriadót megsértő autósok megbüntetése, pusztán közjegyző aláírása szükséges ehhez. A rendőrségnek azonban kezében van a megoldás. Bárhogy is, saját érdekünk a szmog megfékezése, a levegő, az állat és növényfajok megvédése, s az emberiség óvása, így nem célszerű a szabályokat kiskapukon kikerülni. Ha csak nem életbevágó, tartsuk be a rendszámbeli megkötéseket, kedden a páratlan, szerdán ismét a páros rendszámú személyautók közlekedhetnek. Ha határérték alá is merülnek a mutatók, akkor is érdemes kíméletesen, beosztással autókázni.

A szmogriadó keddtől: HIVATALOSAN MÁR NINCS ÉRVÉNYBEN!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1723 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x