Manipuláció a köbön: Ne hagyd magad! Légy tudatos vásárló...
Címlap / Otthon / Manipuláció a köbön: Ne hagyd magad! Légy tudatos vásárló és spórolj velünk!

Manipuláció a köbön: Ne hagyd magad! Légy tudatos vásárló és spórolj velünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

A tudatos vásárlás ma már egyre fontosabb tényezővé válik. De vajon, hogyan legyek tudatos? Most mitől nem vagyok tudatos? Már megint miről beszélnek nekem? Környezet védelem? Pénztárca kímélés, spórolás? Igen! 

Az egyik nap egy neves pszichiáter előadásán hallottam a következőket: Először is kérdezd meg magadtól, hogy mire akarnak rávenni? Ezzel megakadályozod, hogy a manipuláció áldozatává válj. Továbbá álljon itt a tudatos vásárlók 12 pontja tippként.
 1. A pénzeddel szavazol!
  A vásárlás a Te döntésed. Eldöntheted, mit és kit támogatsz, mit nem. Nem kell támogatnod a környezetszennyezést, vegyszerezést, gyermekmunkát, a buta, káros és felesleges dolgok tömeges gyártását.
 2. A szemét a legdrágább!
  A szemét értelmetlen pénzkidobás Neked és terhelés a környezetnek: mindig gondold végig, mennyit dobsz majd ki abból, amit megveszel.
 3. Cetli
  Vásárlás előtt írd össze, mire van szükséged. A nagy üzletek profi módszerekkel csábítanak felesleges pénzköltésre. Ne hagyatkozz ’polctrükkökre’.
 4. Helyben
  A nagy bevásárlóközpontok helyett vásárolj piacon, vagy helyi boltban. Kutasd fel a jó helyeket.
 5. Mennyi műanyagot viszel haza?
  Vigyél magaddal táskát, szatyrot, ne fogadj el zacskót mindenhol. Válaszd az egyszerűen csomagolt árukat. Keresd a visszaváltható, illetve újrahasznosított csomagolást.
 6. Keresd az eredetit!
  Ne dőlj be a szép külsőnek és a vicces dumának: kerüld a nem természetes alapanyagból, vegyszerek segítségével, gyárilag előállított ételeket.
 7. Olvasd el a címkéket!
  Az élelmiszerek és kozmetikumok rengeteg káros (és felesleges) anyagot tartalmazhatnak. Ne kezeld magad vegyszerrel, se kívülről, se belülről, ha vegyszer nélkülit is kaphatsz.
 8. Erőszakmentes szépség
  Válassz olyan kozmetikumokat, amelyeket állatkínzás nélkül tesztelnek, illetve nem tartalmaznak állati eredetű anyagokat. 
 9. Tartós használat!
  Kerüld az eldobható dolgokat, ezek tömeges előállítása és kidobása energiapazarlással és környezetszennyezéssel jár.
 10. Frisset
  Friss, hazai idényzöldséget és -gyümölcsöt vegyél az üvegházi, több tízezer kilométert utaztatott, mesterségesen érlelt, agyoncsomagolt és tartósított áruk helyett.
 11. Helyi termékeket vegyél
  Keresd a lakóhelyed közelében készülő dolgokat. Így a helyi környezetedet támogathatod, valamint kevésbé járulsz hozzá a szállítással járó környezetterheléshez.
 12. Nem mindegy!
  Ha nincs is tökéletes termék, keresheted mindig a jobbat. Legyél tudatos: járj utána, hogy ki állítja elő, mit tartalmaz, mibe csomagolják, hová kerül.HarmoNet tipp:
Egy gazdasági elemzés szerint jól jöhet a hitelkrízis a gyógyszeriparnak >>

Forrás:
Tudatos vásárlók >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5706 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x