A dohányzás súlyosan károsítja háziállatod egészségét!...
Címlap / Otthon / A dohányzás súlyosan károsítja háziállatod egészségét! (Képekkel!)

A dohányzás súlyosan károsítja háziállatod egészségét! (Képekkel!)

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Azok az emberek, akik annak ellenére, hogy tisztában vannak a dohányzás a saját egészségükre gyakorolt káros hatásaival, nem hajlandók leszokni, letehetik a cigarettát, ha úgy érzik, kárt okozhatnak háziállataiknak - állítja egy kedden közzétett szokatlan tanulmány. 

Végre az állat-gazdik is véleményeztek
Amerikai kutatók Michigan állam délkeleti részén élő felnőtt háziállat-tulajdonosokat kértek meg, akik kutyát, macskát vagy madarat tartanak, hogy válaszoljanak egy internetes közvélemény-kutatás kérdéseire a dohányzási szokásokról. Összesen 3293 személy válaszolt.


Közülük 21 százalék vallotta magát aktív dohányosnak, akik naponta átlagosan 13 szál cigarettát szívnak el, körülbelül felét az otthonukban. További 27 százalék legalább egy dohányossal élt együtt. A dohányosok közel egyharmada – 28,4 százalék – állította, ha tudná, hogy a passzív dohányzás árt a háziállatának, leszokna a dohányzásról. Összehasonlításképpen a dohányossal együtt élő nem dohányzóknak csupán 16,4 százaléka vallotta azt, hogy megkérné párját a dohányzásról való leszokásra, ha háziállata veszélyben lenne.HarmoNet tipp:
Kettétörik a kutya a kanyarban? - Állatvédelem farkasordító hidegben >>

A tanulmány szerint rengeteg bizonyíték mutat arra, hogy a passzív dohányzás ugyanolyan káros a háziállatokra, mint az emberekre, ennek ellenére sok dohányos állattartó nincs tisztában ezzel a kockázattal.„A passzív dohányzás a háziállatokra gyakorolt káros hatásáról szóló felvilágosító kampányok rávehetnének néhány állattartót a dohányzásról való leszokásra”
– állítják reménykedve a kutatók. „A dohányosokkal együtt élő háziállat-tulajdonosokat is arra ösztönözhetnék, hogy megpróbálják füstmentessé tenni otthonukat.”


A brit Tobacco Control c. folyóiratban közzétett tanulmány Sharon Milberger, a detroiti Henry Ford Health System munkatársa vezetésével készült.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5423 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x