Szülői felelősség a gyermekért - már fogantatás előtt!...
Címlap / Otthon / Szülői felelősség a gyermekért - már fogantatás előtt!

Szülői felelősség a gyermekért - már fogantatás előtt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Különös tévhit társadalmunkban, hogy az anyaság a szüléssel, születéssel, vagy legalábbis a fogantatás időszakával kezdődik el. Valójában anyáról, szülésről, kismamáról fogantatástól beszélhetünk, de az anyaság, mint szimbólum, mint tartalom és hatás, már egészen kicsi korunkban elkezdődik. A gyermekünkért, jövőjéért, beleértve a korai szakaszban természetesen még leginkább egészségét és fittségét, szellemi épségét, nos a gyermekért tenni, már jóval fogantatás előtt is lehetséges, és kell is! 

A kisgyermek, mint anya
A kisleányok rajzaikban, az ún. királylány-rajzban, de néha az állatos, vagy virágos, sőt tájképes rajzokon is megmutatkozik vágyuk, jelzik igényüket, erejüket, és identitásukat arra nézve, hogy szeretnének egyszer édesanyák lenni. A gyermek képeiben – ahogy Molnár V. József, a neves rajzelemző mondja – elsősorban szeplőtelen fogantatás és szűziség található meg, ám ez nem igazán áll ellentétben az anyaság képével, vagyis az anyaság lelki, tiszta, misztikus oldala jelenik meg. Anyának lenni a gyermek rajzaiban annyi, mint világfának, égig érőnek lenni, összekapcsolódni az Éggel, anya az, aki az Isten egy bárányát, e nehéz, de érdekes és különleges világra bocsátja, ahonnan a lélek majd tovább indulhat, csillagösvényén, égi útjára.
 
Az anyaságra való hajlam
Ez megint csak egy olyan dolog, ami nem feltétlenül felnőtt korban dől el, sőt, sokkal inkább kisgyermekkorban. Egyrészről születésünkkel, lelkünkkel hozunk egy hatást, egy karmát, melyet a horoszkópunk bolygói és aszteroidái gyakorlatilag mutatnak, jelölnek. Azok a jelek pedig, születésünktől fogva ott csücsülnek életre szóló ún. radix képletünkben. Anyai erőinkről a Hold, kevésbé, de előfordul, hogy a Vénusz, valamint a Ceres és a Juno tudósít. A negatívumokat jelezheti a Pallas, a Lilith és a Vesta is. Melyek sorrendben inkább bölcsességet, tudást, befogadást, mint adást és nevelést, sötét erőket és rossz emlékeket, elfojtásokat, rossz karmát, és Vestaként szűziességet, akár fogamzásképtelenséget hoznak.
 

Anyaságra való hajlamunkat ezek után meghatározza neveltetésünk, családi helyzetünk, élményeink és tapasztalataink édesanyánkkal és édesapánkkal. Szerettek minket gyerekként, szerették egymást, veszekedtek-e miattam, vagy megértették egymást? Híd voltam köztük vagy gát? - merülnek fel a kérdések. 
 
Végül, de nem utolsó sorban, a felnőtté válás során anyai érzéseinkre hat a kultúra. A baráti társaság, a környezet, ha konzervatív, hagyományos értékeket prédikáló, esetleg vallásos, vagy csak szellemileg támogatja az anyaságot, családiasságot, akkor jobban hajlunk erre, ilyenkor akár akkor is jó anya lehet egy szülött, ha egyébként kevésbé jelentős erre a hajlama. Ha azonban szinglik vesznek körül, és mentálisan elutasítja környezetünk az anyaság örömeit, bármilyen oknál fogva, mert ez felelősség, kötöttség, vagy csak sok félelmet szül bennünk a témával kapcsolatban, akkor sajnos még a legjobb képességek is visszaszoríthatók.  
Végül, de nem utolsó sorban szólni kell a társ szerepéről. Ha a társ apának való, felelősségteljes, biztonságot megadó, nyugodt, kommunikálni és segíteni képes, akkor a nőben felébrednek a vágyak és ösztönök, hogy eleget tegyen ennek a természetes, Istentől ráruházott kötelességének. Míg, ha bizonytalanná teszi, ha vad, durva, esetleg becsmérlő vagy infantilis, szélsőségesen rajongó, vagy nemtörődöm, akkor vélhetőleg a legjobb anyajelöltet is megijeszti és kitereli természetes medréből.
 
HarmoNet tipp: Milyen érzés gyerek nélkül élni? >>

Az anyaság ideje 
Fizikai szinten az anyaságra legalkalmasabb idő a 25-26 esztendős kor, ekkor ugyanis szervezetünk a legellenállóbb, legrugalmasabb, noha korábban a 17-18 esztendős kort javasolták, s a történelemben alig akadt olyan asszony, aki 20 esztendősen még nem nevelt gyermeket. Korunkban a szülés, fogantatás ideje egyre kitolódik. A karrier, illetve a tanulmányok miatt. Ma egzisztenciálisan az ún. jóléti, egyben általában nyugati társadalmakban azt tartjuk elfogadhatónak, ha a gyermek 1-2 diploma, 2 nyelvvizsga és egy jogosítvány után érkezik, miután történt párválasztás, próbaidő a párnak, lakásvásárlás, és egy esküvő, lehetőleg költséges, de még így sem megterhelő lagzival. Ez legelőbb 30 éves korra elérhető, kivéve, ha valaki a szerencsés 10%-ba tartozik, különleges indulótőkével az élet című darabhoz. 
 

Az ember élete során átalagosan 2-3 alkalommal éli át Szaturnusz ciklusát. Szaturnusz az a bolygó naprendszerünkben, amely még éppen látható szabad szemmel is csillagként az égbolton, megfelelő időpontokban. Az utolsó fizikailag, szabad szemmel is elérhető fényesség. Szaturnusz az idő, a karma, a korlátok, megszorítások, kényszerpályák, csonttörések, betegségek, terhek és távolságok bolygója. De a Szaturnusz az atya, a lemondás, a szilárdság, a magabiztosság, a belső lelki élethez szükséges befelé fordulás, állandóság, az örök, és kitartás bolygója is.  
 
28,5 évente éljük meg Szaturnusz ciklusunkat. Az első természetesen a legerősebb, legkatartikusabb. Ilyenkor, ha már készen állunk a változásokra, és letudtuk legfőbb kötelességeinket, karmánk egy részét, akkor megszilárdulást érhetünk el. Nagyon gyakran a nők többsége ebben az időszakban köt házasságot – ez még férfiakra is jellemző – vagy ilyenkor szüli meg első gyermekét. Ez az időszak kedvez ennek, hiszen az esküvő, a menyegző, szimbolikus lemondás a világ egy részéről, más emberek élvezetéről, megismeréséről intim szinteken, beirányozás egy ember felé, a család felé, szilárdságot és kitartást követel ez az életforma, valamint az anyaság, a gyermekkel való otthon tartózkodása, ápolása, és vele való törődés is egy korlát, egy begubózás, amely édes, természetesen türelmet és elhatározást kíván.
 
A második Szaturnusz ciklusra többnyire a már megszületett gyermeknek a leválása, a háztól való eltávozása esik. Nagy nehézségnek tartom, hogy ebben az időszakban, 56 esztendő körül vonulhatnak ma a férfiak nyugdíjba, amely amúgy is erősíti a kapuzárási pánik állapotát, a bezártság és nem vagyok már fontos – hamis érzetét. Szaturnusz éppen ezt képviseli, bezárást, elszigetelődést, de ha ezt a korszakot megspékeljük terhekkel, csak tovább nehezítjük a férfiak helyzetét.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x