Kerekítő - Ölbeli játékok kisgyermekes családoknak
Címlap / Otthon / Kerekítő - Ölbeli játékok kisgyermekes családoknak

Kerekítő - Ölbeli játékok kisgyermekes családoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Az ölbeli játékok újonnan indított honlapján felkerült egy nagy csokor népi eredetű, de ma is közkedvelt ölbeli játék válogatás, köztük számos lovagoltatóval, höcögtetővel, tenyeresdivel, hintáztatóval, döntögetővel, ringatóval, paskolóval, cirógatóval. 

Elolvashatjátok a hozzá tartozó játékleírást, mely a kapcsolódó mozdulatkincsre vonatkozik, és többhöz hanganyag is készült útmutatásul.

Fontos, hogy meghallgatás, megtanulás után (itt természetesen a gyermekkel játszó felnőttre gondolok) öletekbe vegyétek a kicsiket és magatok kedvére formálva játsszátok el, támasszátok fel a szövegeket. 

Ne felejtsétek, hogy sokszor egymás után érdemes eljátszani a rigmusokat, hogy igazi játékélménnyé váljanak a sorok, melyek hosszú időn át csiszolódtak, letisztultak és önfeledt perceket szereznek majd nektek is.

Próbáljátok ki bátran, milyen játszani a hangotokkal, hangszínekkel, a tekintetetekkel, a tempó váltásokkal. A hanganyag csak iránytűként szolgál.

Hogy miért jó, ha a mindennapokban sokat énekeltek, mondókáztok, játszotok gyermekeitekkel az első életévekben, akár már pár hónapos kortól? Erről is sokat olvashattok az ölbeli játékok honlapján a Kerekítő kezdeményezés jóvoltából.

HarmoNet tipp: Kerekítő - módszertani tanfolyam gyermekekkel dolgozóknak! >>

Ezek a kicsiny, pár soros mozgással kísért mondókák, énekek, melyeket a jövőben folyamatosan töltünk az oldalra észrevétlen hatnak az érzelmi intelligencia alakulására, segítik a biztos és harmonikus korai anya-gyermek kapcsolat kialakulását és az értelmi fejlődés különböző területeire is kihatással vannak. A művészeti-, zenei- és érzelmi nevelés alapkövei.

Jó játékot, önfeledt perceket kívánok kicsiknek és nagyoknak!

Aki élőben szeretné elsajátítani ezeket a játékokat, szeptembertől megteheti hiszen országszerte indítunk Kerekítő ölbeli játék klubokat művelődési Házakban.

Márai Sándor sorait tartjuk szem előtt, és csempésszük be a kisgyermekes családok életébe, miszerint „A művészet élmény, mely felveri az életörömöt.” 

www.kerekito.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3164 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x