Shoppingolni a babának, több mint tudomány! Kismama Akadémia...
Címlap / Otthon / Shoppingolni a babának, több mint tudomány! Kismama Akadémia

Shoppingolni a babának, több mint tudomány! Kismama Akadémia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Egyszerre szorongató és felemelő érzés pici gyerekeknek vásárolni. Különösen izgalmas és tétre menő, ha az a csöppség történetesen a sajátunk, nekünk pedig eltökélt szándékunk - mi is lehetne más - , hogy a legszebb, a legjobb, a legegészségesebb holmikat adjuk meg csemeténknek. Igen ám, de a ránk zúduló információáradatból, a babáknak kínált termékek garmadájából milyen alapon választhatjuk ki azt a leg-et?! 

Milyen matracot tegyünk a kiságyba: olyan jó süppedőset, ami nekünk is kedvünkre volna, vagy inkább az egészségesebbnek mondott keményet? A babaszobát olyan színű textíliákkal díszítsük, ami a nagyinak is „bejön” vagy olyannal, ami a gyereket vidámmá, élénkké, de nem izgatottá teszi?

Jó úton járnak azok a szülők, akik az ilyen jellegű témákkal kapcsolatban eljutnak a kérdésfelvetésig, akik legalább elbizonytalanodnak mielőtt az adott termékért nyúlnak. Nem biztos ugyanis, hogy ami a felnőtteknek tetszik, összhangban van a fejlődő gyerek speciális fiziológiai, lélektani igényeivel. E tekintetben bizony csak igen összetett szempontrendszer és a megfelelő ismeretek birtokában lehet  jól dönteni. A gyereknek vásárolni tehát nem csak amolyan „shoppingolás”, hanem tudomány.

A kétségbeesett kismama most jogosan kérdezi, végezzek el egy egyetemet ahhoz, hogy berendezzem a gyerekszobát.

Május 23-ától, szombattól ugyanis egy úttörőnek számító kezdeményezés intézményesült hazánkban, megkezdi működését a Kismama Akadémia. A babák testi-lelki fejlődésével foglalkozó szakemberek egy csoportja különleges szolgáltatást biztosít annak érdekében, hogy a szülők némi tudományos felkészültség alapján dönthessenek arról, miként alakítják ki azt a tárgyi környezetet, amelynek minősége egzisztenciális értelemben is meghatározó lehet a cseperedő gyermek számára.


A vállalkozó anyukáknak és apukáknak természetesesen nem kell unalmas jegyzeteket magolniuk, hiszen a Kismama Akadémia – Comenius nyomán - az „Orbis Pictus”, tehát a „látható világ” elvén kívánja felmutatni az elmélet és a gyakorlat egységét.

500 négyzetméteren 26 különböző baba-enterieurben tanulmányozhatják az érdeklődők, milyen tónusok, formák, anyagok képesek harmóniába kerülni, és a legtökéletesebben, legbiztonságosabban szolgálni a kicsi kényelmét.

HarmoNet tipp: Babaszoba horoszkóp - harmónia a gyermek fészkében >>

A Kismama Akadémián elmagyarázzák, megmutatják, melyik a gerinc egészséges fejlődéséhez legalkalmasabb ágybetét, milyen színkompozíciók teszik vidámmá, de nem izgatottá a babát, melyek azok az anyagok, amelyek a gyerek és anyuka számára is a legpraktikusabbak, milyen ergonómiai formák támogatják a gyerek egészséges fejlődését, mozgásigényének biztonságos kiélését, milyen alakzatok, eszközök segítségével tökéletesedhet az emberpalánta érzékelése, kreativitása. A „hallgatók” számítógépes látványterv segítségével azonnal tesztelhetik is, hogy az általuk összeválogatott elemek, hogyan alkotnak egészet, miként mutatnak együtt a térben.

A „tananyagot” úgy állították össze, hogy a lakberendezési és a gyermekpszichológiai tanácsadástól kezdve a képzések sorában helyet kaphassanak a kismama angol, a kismama jóga, a baba angol, a baba zene, a baba fitnesz tanfolyamok és - természetesen - a szoptatási tanácsadás.

Az intézmény szervezői azt a skandináv filozófiát követték, mely szerint emberközpontúság és a praktikum jelentik az elsődleges értékeket. Ennek megfelelően a kiszolgáló helyiségeket úgy alakították ki, hogy azok a speciális látogatói kör sajátságos igényeit elégítsék ki. A kismamák rendelkezésére áll tehát szoptató szoba kellemes zenével, mérleggel, törlőkendővel, pelenkázóval felszerelve. Van babakocsi parkoló, továbbá játszósarok a kicsiknek, amíg az édesanyjuk a kurzusok valamelyikén próbál a neveléssel kapcsolatban korszerű információkat szerezni.

Az alapítók szándékai szerint a szülők ezen a fővárosi helyszínen, tehát a Visegrádi utcában próbálhatják ki, ismerhetik meg, illetve a bababutorbolt.hu oldalon láthatják Magyarországon először mindazokat az innovációs világújdonságokat, amelyek kifejezetten a csecsemő és a kismama egészségét, kényelmét, biztonságát szolgálják.

HarmoNet tipp: Séta a babával és a táplálás - 10 aranyszabály kismamáknak >>

A Kismama Akadémia edukációval, azaz oktatással, felvilágosítással segíti a fogyasztó védelmét úgy, hogy közben a korszerű és egészséges termékek iránti érdeklődés felkeltésével azok tudatos vásárlására is ösztönöz.

A kezdeményezést hangos tapssal üdvözöljük, s közben halkan reméljük, nem lesz az ergonómiai bemutatóból újabb reklám, hogy bizonyos márkák éves reklámkeretüknek megfelelően kerülhetnek be a „múzeumba”, sőt leginkább azt reméljük a márka szó el sem hangzik majd.

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x